x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Directorii Goodyear, luaţi ostatici de sindicat, în urma disputei privind închiderea fabricii din Amiens-Nord

Directorii Goodyear, luaţi ostatici de sindicat, în urma disputei privind închiderea fabricii din Amiens-Nord

de Agerpres    |    06 Ian 2014   •   16:46
Directorii Goodyear, luaţi ostatici de sindicat, în urma disputei privind închiderea fabricii din Amiens-Nord

Doi directori ai subsidiarei franceze a Goodyear Tire & Rubber Co au fost luaţi ostatici de sindicatul CGT şi de alţi muncitori, în urma disputei privind închiderea fabricii din Amiens-Nord, transmite Bloomberg.

Producătorul american de anvelope Goodyear, care are aproximativ 3.000 de angajaţi în Franţa, a anunţat în ianuarie 2013 că vrea să închidă facilitatea de producţie din Amiens - Nord, în partea de nord a ţării, din cauza eşecului negocierilor privind majorarea productivităţii, derulate în ultimii cinci ani cu sindicatul CGT, principalul sindicat din fabrică.

"Directorul şi şeful resurselor umane au fost reţinuţi. Ei vor fi ţinuţi ostatici până când vom avea garanţia că vor începe negocieri reale privind acordarea de bonusuri şi pachete compensatorii către angajaţi", a afirmat liderul CGT, Mickael Wamen.

Fondul Monetar Internaţional a lăudat anul trecut Franţa, a doua economie a zonei euro, pentru măsurile de reformare a pieţei muncii, care au dus la scăderea costurilor cu forţa de muncă şi o mai mare securitate pentru angajaţi.

"Este cea mai amplă reformă a pieţei muncii din 1980, iar succesul negocierilor reprezintă o îmbunătăţire semnificativă a relaţiilor de pe piaţa muncii", se arată în raportul FMI.

Instituţia avertizează asupra declinului competitivităţii, apreciind că salariile mai ridicate afectează companiile franceze.

×
Subiecte în articol: goodyear amiens nord muncitori francezi