x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Discuție telefonică Putin-Erdogan. În prim plan se află exporturile de îngrășăminte rusești și crearea unui hub de gaze în Turcia

Discuție telefonică Putin-Erdogan. În prim plan se află exporturile de îngrășăminte rusești și crearea unui hub de gaze în Turcia

de Redacția Jurnalul    |    11 Dec 2022   •   17:55
Discuție telefonică Putin-Erdogan. În prim plan se află exporturile de îngrășăminte rusești și crearea unui hub de gaze în Turcia
Sursa foto: Hepta

Șeful statului turc Recep Tayyp Erdogan a avut, duminică, o conversație telefonică cu omologul său rus Vladimir Putin despre exporturile de produse agricole și construirea unui hub de gaze în Turcia, scrie Reuters.

„Președintele Erdogan și-a exprimat dorința sinceră ca războiul dintre Rusia și Ucraina să se încheie cât mai curând posibil”, a transmis președinția turcă.

Acesta i-a spus liderului de la Kremlin că Moscova și Ankara vor coopera pentru exporturile altor mărfuri și produse alimentare pe coridorul creat la Marea Neagră.

Federația Rusă a cerut Națiunilor Unite să convingă statele occidentale să ridice unele sancțiuni pentru a permite exporturile îngrățămintelor și produselor agricole rusești, conform acordurilor semnate la Istanbul, în contextul livrărilor de cereale ucrainene. Această parte a acordurilor nu a fost respectată. 

„Acordurile au un caracter complex, care necesită înlăturarea obstacolelor la livrările din Rusia pentru a satisface cererile țărilor care au cea mai mare nevoie”, a cerut Moscova.

Kremlinul a precizat că cei doi șefi de stat au mai discutat și despre crearea unui hub de gaze naturale rusești în Turcia, în contextul sabotajului asupra gazoductelor Nord Stream.

×