x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump a cerut Ministerului Justiției să declare alegerile „fraudate”

Donald Trump a cerut Ministerului Justiției să declare alegerile „fraudate”

31 Iul 2021   •   20:30
Donald Trump a cerut Ministerului Justiției să declare alegerile „fraudate”
Sursa foto: Hepta

Fostul preşedinte american, Donald Trump, a făcut presiuni asupra Ministerului Justiţiei pentru ca acesta să declare „fraudate” alegerile prezidenţiale din noiembrie 2020 ca parte a campaniei miliardarului republican de a invalida scrutinul, cu toate că fusese informat că nu există dovezi de fraudă, a dezvăluit cotidianul american „The New York Times”.

„Voi spuneţi doar că scrutinul a fost fraudat, iar eu mă ocup de restul”, a cerut Trump la 27 decembrie 2020, la o lună şi jumătate după victoria la prezidenţiale a democratului Joe Biden, potrivit notiţelor luate de către numărul doi din Ministerul Justiţiei, Richard Donoghue, scrie AFP. Agenţia de ştiri precizează că aceste documente au fost prezentate vineri de o comisie a Camerei Reprezentanţilor care anchetează asaltul comis de susţinători ai lui Trump asupra Capitoliului din Washington.

Replica a venit din partea ministrului interimar al Justiţiei, Jeffrey Rosen, care i-a spus lui Trump: „Înţelegeţi vă rog că Ministerul Justiţiei nici nu poate şi nici nu va pocni din degete pentru a schimba rezultatul alegerilor, nu aşa funcţionează lucrurile”.

Jeffrey Rosen i-a mai explicat lui Donald Trump că ministerul cercetase acuzaţiile de fraudă electorală şi nu găsise nicio dovadă.

„Avem datoria să le spunem oamenilor că a fost un scrutin ilegal şi fraudat”, a răspuns Trump.

Conversaţia a avut loc cu doar câteva zile înaintea asaltului comis asupra Capitoliului de către susţinători ai lui Trump, remarcă AFP.

×
Subiecte în articol: Donald Trump