x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump: Legile privind avortul nu se vor modifica

Donald Trump: Legile privind avortul nu se vor modifica

02 Apr 2016   •   09:58
Donald Trump: Legile privind avortul nu se vor modifica

Legile americane privind avortul trebuie să rămână cum sunt în prezent, a estimat vineri Donald Trump, favorit în alegerile primare republicane, la două zile după ce a provocat reacţii de protest sugerând că femeile care fac întreruperi de sarcină ar trebui pedepsite, făcând astfel acum un pas înapoi, informează sâmbătă AFP.

"Legile privind avorturile sunt în prezent stabilite şi aşa vor şi rămâne, până când vor fi schimbate", a declarat miliardarul american într-un interviu pentru NBC News.

Cu toate acestea, în acelaşi interviu el a afirmat că este de acord cu ideea potrivit căreia "avortul este o crimă".

La câteva ore după difuzarea unor fragmente din interviu, care va fi dat publicităţii integral duminică, purtătoarea de cuvânt a campaniei lui Trump, Hope Hicks, a dezminţit că acesta ar fi un pas înapoi pe marginea problemei. "Trump a oferit o explicaţie precisă despre lege aşa cum este ea astăzi şi a spus clar că aceasta trebuie să rămână astfel - până când el va deveni preşedinte. Apoi el va schimba legea şi va autoriza fiecare stat să-i protejeze pe copiii care trebuie să se nască. Nu există nimic diferit" (în poziţiile exprimate de Trump), a spus ea.

Miercuri, pretendentul la Casa Albă a afirmat că trebuie să existe "o anumită formă de pedeapsă" pentru femeile care au recurs la avort, legal peste tot în SUA după decizia istorică a Curţii Supreme din 1973, supranumită "Roe v. Wade". În pofida acestei decizii, subiectul rămâne unul extrem de controversat în SUA între susţinătorii drepturilor femeilor la avort (pro-choice) şi cei care se opun avortului (pro-life).

×