x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump susţine că a fost 'sarcastic' în afirmaţiilele privind e-mailurile şterse de Hillary Clinton

Donald Trump susţine că a fost 'sarcastic' în afirmaţiilele privind e-mailurile şterse de Hillary Clinton

28 Iul 2016   •   20:43
Donald Trump susţine că a fost 'sarcastic' în afirmaţiilele privind e-mailurile şterse de Hillary Clinton

Candidatul republican la Casa Albă, Donald Trump, a încercat joi să calmeze furtuna mediatică provocată de afirmaţiile sale prin care invita Rusia să găsească 30.000 de e-mailuri şterse de candidata democrată Hillary Clinton, afirmând că a fost 'sarcastic' în aceste declaraţii, relatează AFP.

'Evident, am fost sarcastic', a declarat candidatul republican la preşedinţia americană pentru Fox News, după afirmaţiile sale în urma cărora a fost acuzat de campania lui Hillary Clinton 'că încurajează spionajul străin'.

'Rusia, dacă ascultaţi, sper că veţi fi capabili să găsiţi cele 30.000 de e-mailuri care lipsesc', a declarat marţi Trump în cadrul unei conferinţe de presă, referindu-se la e-mailuri şterse de pe serverul său privat de adversara sa democrată, atunci când era secretar de stat.

După conferinţa de presă, el a continuat cu ironiile pe Twitter, afirmând că 'dacă Rusia sau altă ţară sau o persoană are cele 33.000 de e-mailuri ale lui Hillary Clinton şterse ilegal, poate că ar trebui să le împărtăşească cu FBI-ul'.

Tabăra Clinton a văzut în aceasta o 'problemă de securitate naţională'. 'Este prima dată când un candidat major la prezidenţiale încurajează activ o putere străină să-l spioneze pe opozantul său politic', a declarat un consilier al candidatei democrate Hillary Clinton, Jake Sullivan.

Fostul director CIA Leon Panetta a denunţat miercuri, la convenţia democrată din Philadelphia, afirmaţiile 'iresponsabile' şi 'inimaginabile' ale lui Trump. 'Astăzi, Donald Trump este încă o dată de partea Rusiei. El le-a cerut ruşilor să se amestece în politica americană (...) Donald Trump, care doreşte să fie preşedintele SUA, cere unuia dintre adversarii noştri să recurgă la piraterie informatică', a adăugat el.

La rândul lui, Donald Trump i-a criticat pe democraţi pentru că ar încerca să deturneze atenţia de la scurgerea a aproximativ 20.000 e-mailuri piratate ale unor înalţi responsabili ai Partidului Democrat. Unele dintre aceste corespondenţe, a căror piratare a fost atribuită de democraţi unor hackeri ruşi, arată cum Partidul Democrat, care ar fi trebuit să fie neutru, ar fi încercat să-l denigreze pe Bernie Sanders pentru a-i reduce şansele în faţa contracandidatei Hillary Clinton în timpul campaniei pentru alegerile primare.

'Adevărata problemă este ceea ce s-a spus în aceste e-mailuri', a declarat Donald Trump pentru Fox News. 'Ceea ce conţin aceste email-uri este o ruşine, iar ei încearcă să deturneze atenţia', a spus Trump. El a precizat de asemenea miercuri că 'nu are nimic de-a face cu Rusia", adăugând că nu a avut niciodată o întrevedere cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: donald trump hillary clinton