x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dublul atentat de la maratonul din Boston. Împotriva lui Djohar Ţarnaev va fi cerută pedeapsa cu moartea

Dublul atentat de la maratonul din Boston. Împotriva lui Djohar Ţarnaev va fi cerută pedeapsa cu moartea

30 Ian 2014   •   22:42
Dublul atentat de la maratonul din Boston. Împotriva lui Djohar Ţarnaev va fi cerută pedeapsa cu moartea
Sursa foto: Dublul atentat de la maratonul din Boston. Împotriva lui Djohar Ţarnaev va fi cerută pedeapsa cu moartea

Ministrul american al justiţiei a făcut cunoscut joi că împotriva lui Djohar Ţarnaev va fi cerută pedeapsa cu moartea, deoarece împreună cu fratele său a pus la cale dublul atentat de la maratonul din Boston, din 2013, soldat cu moartea a trei persoane, transmite AFP.


'După ce am examinat faptele, legislaţia în vigoare şi elementele prezentate de avocatul acuzării, am decis că Statele Unite vor cere pedeapsa cu moartea în acest proces', a scris Eric Holder într-un comunicat. Într-o 'declaraţie de intenţie pentru solicitarea pedepsei capitale', obţinută de AFP, trei procurori federali au recomandat această decizie ministrului şi reprezentantei sale în Massachusetts (nord-est), stat a cărui capitală este Boston, apreciind că 'circumstanţele infracţiunilor (pentru 17 capete de acuzare) sunt de aşa natură încât, în cazul unei condamnări, pedeapsa cu moartea este justificată'.

'Sprijinim această decizie, iar echipa judiciară se pregăteşte să treacă' la etapa procesului, a declarat Carmen Ortiz, procurorul federal din Massachusetts, statul unde a avut loc atentatul. În Massachusetts, pedeapsa cu moartea a fost abolită în 1982, dar a rămas în vigoare la nivel federal.

Dublul atentat a provocat moartea a trei persoane şi rănirea altor 264. Un poliţist a fost ucis ulterior în timpul urmăririi fraţilor Ţarnaev, în campusul unei universităţi. Fratele mai mare al lui Djohar, Tamerlan, şi-a pierdut viaţa într-un schimb de focuri cu poliţia.

×
Subiecte în articol: atenat boston djohar tarnaev pedeapsa moarte