x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Economia SUA a intrat în recesiune tehnică. PIB-ul a scăzut pentru al doilea trimestru consecutiv

Economia SUA a intrat în recesiune tehnică. PIB-ul a scăzut pentru al doilea trimestru consecutiv

28 Iul 2022   •   17:15
Economia SUA a intrat în recesiune tehnică. PIB-ul a scăzut pentru al doilea trimestru consecutiv
Sursa foto: Pixabay.com

Economia SUA a scăzut cu 0,9% în perioada aprilie-iunie 2022, pentru al doilea trimestru consecutiv, marcând practic intrarea în recesiune tehnică, deşi ritmul contracţiei performanţelor economice pare să se reducă.

Valoarea PIB-ului SUA a scăzut cu 0,9% în trimestrul al doilea din 2022, în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2021, anunţă Departamentul Comerţului de la Washington, pe baza estimărilor actuale, conform agenţiei Bloomberg.

În trimestrul I din 2022, scăderea economică a SUA fusese de 1,6%, astfel că ritmul scăderii economice tinde să se atenueze.

Totuşi, este vorba despre o scădere economică drastică, în condiţiile în care în 2021 SUA înregistrase o creştere a PIB-ului de 5,7%, însă după reducerea semnificativă a activităţilor în 2020, provocate de restricțiile anti-pandemice.

Statele Unite intră, practic, în recesiune tehnică, definită ca fiind două trimestre consecutive de scădere a activităţilor economice. La nivel oficial, Washingtonul nu utilizează conceptul de recesiune tehnică, ci se bazează pe determinări realizate de analişti ai Oficiului Naţional de Cercetări Economice, care examinează o serie de factori economici pentru a stabili dacă se află sau nu recesiune, notează cotidianul Financial Times.

Rezerva Federală (FED) a majorat dobanda cheie cu 0,75 puncte procentuale.

Însă datele Departamentul Muncii arată scăderea ajutoarelor de șomaj cu 5.000 de solicitări, până la un total de 256.000. 

 

×
Subiecte în articol: recesiune sua