x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Efectul certificatului verde obligatoriu în Italia.10.000 de vaccinuri la prima administrare în plus

Efectul certificatului verde obligatoriu în Italia.10.000 de vaccinuri la prima administrare în plus

16 Oct 2021   •   20:30
Efectul certificatului verde obligatoriu în Italia.10.000 de vaccinuri la prima administrare în plus

Efectul certificatului verde obligatoriu la serviciu în Italia. Prima administrare a vaccinurilor anti-COVID a crescut cu 10.000 față de acum o săptămână.

Potrivit primei actualizări de sâmbătă, sunt deja aproximativ 69.000 de prime administrări efectuate vineri, data intrării în vigoare a obligativității certificatului verde la locul de muncă.

Comparând cifra zilnică cu cea de vinerea trecută, când primele doze ajunseseră la 58.661, se constată o diferență de peste 10.000 de administrări, scrie La Stampa.

În Italia, numărul total de persoane care au primit cel puțin o doză de vaccin a depășit 46 de milioane, o cifră egală cu 85,41% din populația eligibilă.

Numărul de persoane care au fost vaccinate complet este de 43,74 milioane, adică aproximativ 81% din populație.

„Campania de vaccinare este un exemplu de succes, datorat efortului făcut de autoritățile naționale, regionale, cele publice și private, precum și voluntarii l-au făcut împreună pentru a proteja populația de un virus perfid", a declarat generalul de armată Francesco Paolo Figliuolo.

„Italia are mii de resurse, umane, tehnice și profesionale, care, atunci când se unesc și fac echipă, duc la succes", a adăugat Figliuolo: „cifrele ne fac să privim cu și mai mult optimism spre viitor, spre redresare și spre un orizont în care sănătatea cetățenilor este în centrul atenției".

Certificatul verde COVID-19 a devenit obligatoriu începând de vineri în Italia pentru toţi angajaţii, atât în sectorul public cât şi în cel privat. Măsura este menită să încurajeze vaccinarea.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: certificat verde italia