x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Elon Musk amână inaugurarea tunelului subteran Hyperloop din Las Vegas

Elon Musk amână inaugurarea tunelului subteran Hyperloop din Las Vegas

29 Dec 2019   •   21:35
Elon Musk amână inaugurarea tunelului subteran Hyperloop din Las Vegas

Tunelul Hyperloop din Las Vegas, realizat de una dintre societățile înfiinţate de Elon Musk, The Boring Company, ar trebui să fie finalizat în 2020, potrivit unui mesaj pe care miliardarul sud-african l-a publicat sâmbătă pe Twitter, răspunzând unei întrebări care îi fusese adresată de un utilizator al acestei reţele de socializare.
"Să sperăm că tunelul va deveni complet operaţional în 2020", a adăugat Elon Musk. Miliardarul sud-african, care adoră să facă anunţuri ambiţioase, declarase la începutul anului, pe Twitter, că tunelul ar trebui să fie deschis traficului până în decembrie 2019.

"Boring Co finalizează în această perioadă primul tunel comercial din Las Vegas, între Convention Center şi Strip (bulevardul central din metropola americană, pe care se află numeroase hoteluri şi cazinouri - n.r.), apoi va începe alte proiecte", a declarat antreprenorul sud-african, care este şi CEO-ul companiilor Tesla ( automobile electrice) şi SpaceX ( vehicule spaţiale).

Autorităţile din Las Vegas au ales, în luna martie 2019, compania lui Elon Musk pentru construirea şi administrarea unei reţele de tuneluri care să transporte pasageri în vehicule electrice autonome de mare viteză, în cadrul unui proiect ce vizează extinderea unui mare centru expoziţional din centrul oraşului.

Magnatul sud-african lucrează de mai mulţi ani la proiectul unui tren futurist, Hyperloop, alcătuit din capsule de mari dimensiuni care vor circula cu mare viteză în tuburi speciale, vidate.

În martie, costul construcţiei tunelului din Las Vegas a fost evaluat între 35 de milioane şi 55 de milioane de dolari. După realizarea lucrărilor de extindere, centrul de expoziţii din Las Vegas va avea o suprafaţă de 81 de hectare, iar o distanţă de 3,2 kilometri va separa cele două extremităţi ale sale.

Elon Musk, care a înfiinţat The Boring Company pentru a dezvolta tehnologii ad-hoc, a prezentat în urmă cu un an, în apropiere de Los Angeles, un "tunel test" al acestui proiect, conceput pentru a revoluţiona transporturile urbane evitând ambuteiajele rutiere prin intermediul unei reţele subterane.

Ideea i-a venit atunci când era extrem de nervos la volanul automobilului său, prins în trafic între vila sa din cartierul Bel Air şi birourile companiei SpaceX din Hawthorne, în centrul oraşului Los Angeles.

Proiectul se bazează pe ideea de a permite câtorva mii de astfel de vehicule electrice şi autonome să străbată subteranele oraşelor cu viteze care se apropie de 250 de kilometri pe oră.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: elon musk