x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Elon Musk spune despre scafandrul britanic din Thailanda că este un "violator de copii"

Elon Musk spune despre scafandrul britanic din Thailanda că este un "violator de copii"

05 Sep 2018   •   17:35
Elon Musk spune despre scafandrul britanic din Thailanda că este un "violator de copii"

Elon Musk a pornit un nou atac împotriva unui scafandru britanic, afirmând, fără să prezinte dovezi, că bărbatul, care a ajutat la salvarea băieţilor blocaţi în peştera din Thailanda, este un “violator de copii”, într-un email trimis unui reporter, notează The Guardian.

CEO-ul Tesla s-a confruntat cu multe critici în luna iulie, când l-a numit pe acelaşi scafandru,Vernon Unsworth, “pedofil”, într-o postare pe Twitter – afirmaţie neînsoţită nici atunci de dovezi. Musk, care nu a reuşit să se alăture eforturilor de a salva băieţii din peşteră, şi-a cerut atunci scuze.

Cu toate acestea, marţi, BuzzFeed a publicat două noi emailuri de la Musk în cadrul cărora CEO-ul Tesla l-a numit pe jurnalist  “idiot” pentru modul în care a tratat disputa dintre el şi scafandrul birtanic. De asemenea, Musk a lansat noi afirmaţii împotriva lui Unsworth, fără să ofere dovezi care să le susţină.

Musk l-a numit pe Unsworth “un tip alb, singur, din Anglia, care a călătorit sau a locuit în Thailanda pentru 30 sau 40 de ani” şi care s-a mutat în Chiang Rai “pentru a se căsători cu un copil, care avea atunci vârsta de 12 ani”.

BuzzFeed a menţionat că a documentat afirmaţiile făcute de Musk despre Unsworth, însă nu a putut verifica nicio acuzaţie şi nu se ştie de unde are Musk aceste informaţii.

Avocatul lui Unsworth a spus că urmează acţiuni legale împotriva lui Musk. “Campania lui Elon Musk de a publica acuzaţii false împotriva domnului Unsworth nu poate fi scuzată. Musk speră să fie dat în judecată şi merită să fie dat în judecată.”

“Îţi sugerez să suni oameni pe care îi cunoşti în Thailanda, să descoperi ce se întâmplă şi să încetezi să mai aperi un violator de copii, idiotule... Cât despre ameninţarea cu datul în judecată, care a apărut când am adus eu discuţia, chiar sper să mă dea în judecată.”, a spus Elon Musk în mesajul trimis jurnalistului de la BuzzFeed.

×