x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Erdogan l-a criticat pe Blinken pentru că s-a prezentat drept ''evreu'' în timpul vizitei în Israel

Erdogan l-a criticat pe Blinken pentru că s-a prezentat drept ''evreu'' în timpul vizitei în Israel

de Redacția Jurnalul    |    13 Oct 2023   •   22:45
Erdogan l-a criticat pe Blinken pentru că s-a prezentat drept ''evreu'' în timpul vizitei în Israel
Sursa foto: Hepta

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a denunţat vineri afirmaţiile şefului diplomaţiei americane Antony Blinken, despre care a spus că s-a prezentat în timpul vizitei efectuate în urmă cu o zi în Israel ca secretar de stat, "dar şi ca evreu", relatează AFP.

"Ce aţi spune dacă cineva vă zice: 'Mă prezint în regiune ca musulman?' Vedeţi, noi nu facem distincţie între evreu, turc sau oricine altcineva. Mai întâi trebuie să te apropii de celălalt ca de o fiinţă umană", a insistat preşedintele turc.

"Mă aflu în faţa dumneavoastră nu doar în calitate de secretar de stat al Statelor Unite, ci şi ca evreu", a declarat Antony Blinken în faţa presei, joi, la Tel Aviv.

"Nu vedeţi că vorbim de copii martirizaţi, de mame?", a continuat Erdogan la un forum al şefilor de stat şi al reprezentanţilor africani la Istanbul.

"Noi nu am abordat niciodată lucrurile în acest fel", a insistat el.

Preşedintele turc a reproşat de asemenea SUA "că au trimis un portavion" în largul Israelului, în timp ce Turcia a trimis ajutoare umanitare populaţiei din Fâşia Gaza, via Rafah, în Egipt.

Un avion militar turc a plecat vineri spre Egipt încărcat cu alimente şi medicamente, a adăugat el.

×
Subiecte în articol: Erdogan antony blinken