x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Femeia salvată în Turcia după 104 ore petrecute sub ruine a murit la spital

Femeia salvată în Turcia după 104 ore petrecute sub ruine a murit la spital

de Redacția Jurnalul    |    11 Feb 2023   •   18:00
Femeia salvată în Turcia după 104 ore petrecute sub ruine a murit la spital
Sursa foto: IGSU

Femeia salvată în Turcia după 104 ore petrecute sub ruine a murit la spital. Salvatorii germani care au scos-o pe Zeynep Kahraman spun că efortul nu a fost în zadar, pentru că femeia a murit în brațele familiei.

Femeia a murit sâmbătă la spital, la o zi după ce a fost scoasă de sub ruinele unei clădiri prăbușite în sudul Turciei, unde a rămas blocată timp de 104 ore, relatează Reuters.

Salvatorii germani au scos-o vineri pe Zeynep Kahraman, în vârstă de 40 de ani, din ruine, în orașul Kirikhan. Ei au numit supraviețuirea acesteia un "miracol".

„Tocmai am aflat de la fratele și sora sa că Zeynep a murit din păcate în spital", a declarat Steven Bayer, șeful echipei germane de salvare.

În timp ce salvatorii, înecându-și lacrimile, se consolau unii pe alții, medicul echipei a declarat că riscurile sunt deosebit de mari în primele 48 de ore după o salvare atât de complicată.

"În fond, ea a fost îngropată peste 100 de ore. Nu prinsă în capcană, ci îngropată", a declarat Peter Kaub, adăugând că efortul salvatorilor nu a fost în zadar: „Să poți muri în brațele familiei tale și să poți trăi ultimele clipe înainte de asta, fiecare secundă contează".

Salvatorii germani au reușit să intre în contact cu femeia când aceasta încă era sub dărâmături și au ținut-o hidratată cu ajutorul unui furtun. La un moment dat, aceștia chiar au ajutat-o pe sora femeii să coboare pe o scară aflată aproape de Zeynep pentru a vorbi cu ea.

Bilanțul victimelor cutremurului de luni din sudul Turciei și nordul Siriei a depășit 24.000 de morți.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: femeie Turcia