x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Filipinezii câștigă criptomonede în timpul pandemiei jucând un joc video

Filipinezii câștigă criptomonede în timpul pandemiei jucând un joc video

16 Mai 2021   •   22:30
Filipinezii câștigă criptomonede în timpul pandemiei jucând un joc video

Locuitorii orașului Cabanatuan, la nord de Manila, au găsit o modalitate unică de a depăși dificultățile provocate de restricții - jocurile video. Dar jocurile nu sunt doar pentru distracție, aducînd și venituri, scrie CNBC.

Axie Infinity, jocul creat de SkyMavis, permite jucătorilor să câștige venituri prin non-fungible tokens (NFT) și criptomonede, crescând și tranzacționând animale de companie digitale numite Axies.

Un mini documentar, lansat în această săptămână pe YouTube de firma de consultanță Emfarsis, numit „Play-to-Earn”, urmărește mai mulți filipinezi care joacă jocul - o mamă, trei tineri antreprenori, un absolvent de facultate, un taximetrist, un cuplu în vârstă, precum și unul dintre primii locuitori din orașul Cabanatuan care a descoperit Axie Infinity.

Fenomenul care a început vara trecută a explodat după ce un articol publicat de Coindesk în august a stimulat semnificativ baza de jucători, potrivit documentarului. Aproape 60.000 de oameni joacă acum Axie Infinity.

Jocul nu cunoaște granițe, dar a decolat cu adevărat în Filipine, care a fost puternic lovită de pandemie. PIB-ul s-a contractat cu 9,6% în 2020, cel mai mare declin anual înregistrat de când a început colectarea datelor în 1946, potrivit IHS Markit. Aceeași cercetare a constatat că aproximativ 26 de milioane de oameni - aproape un sfert din populație - au fost afectați de cele mai recente restricții.

„La început nu eram convins că acest joc aduce câștiguri, dar l-am încercat”, spune un jucător în documentar. „Din cauza pandemiei, nu avem mijloace de a câștiga. De aceea s-a răspândit în orașul Cabanatuan".

Un cuplu în vârstă, proprietari de magazin, se joacă în timp ce lucrează. „În timp ce sunt în magazin, mă joc”, a spus soțul, care are 75 de ani.

În economia jocului, NFT-urile sunt folosite pentru a tranzacționa animalele de companie sau SLP-uri (small-love potions), care ajută animalele să crească. Animalele de companie sau SLP-urile pot fi vândute pentru criptomonede, care apoi pot fi schimbate în moneda locală.

(sursa: Mediafax)

×