x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fiul lui Fidel Castro, amorez virtual

Fiul lui Fidel Castro, amorez virtual

16 Iun 2009   •   00:00

Un cubanez care trăieşte în Statele Unite de mai bine de 30 de ani a recurs la o identitate falsă pentru a-l descoase pe fiul lui Fidel Castro. Folosindu-se de numele "Claudia", Luis Dominguez a reuşit să afle, prin intermediului unor discuţii virtuale, detalii intime despre familia fostului preşedinte cubanez.



"Claudia", personajul fictiv, este o jurnalistă columbiană în vârstă de 27 de ani, singură, preocupată de carieră şi mai puţin de viaţa personală. O victimă sigură pentru un bărbat de 40 de ani, pe nume Antonio Castro Soto del Valle, unul dintre cei şase fii ai lui Castro. Timp de opt luni, "Claudia" şi Antonio au trăit o poveste de dragoste pe internet. "Ghiceşte unde sunt şi voi face dragoste cu tine fără încetare", i-a scris Castro jr Claudiei, în timp ce acesta se afla într-o vizită în Rusia, alături de unchiul său, Raul. "Doresc să te sărut. Vreau să te iubesc, să fac dragoste cu tine", mărturiseşte Antonio într-un alt mesaj.

Povestea de dragoste a fost făcută publică la sfârşitul săptămânii trecute de un post de televiziune din Florida (SUA), autorul acestui scenariu declarând că a vrut să demonstreze că secretomania şi securitatea familiei Castro pot fi uşor pătrunse. Iar lui Luis Dominguez, care a pus la dispoziţia postului tv chat-ul integral dintre "Claudia" şi Castro jr, nu i-a fost prea greu să afle secretul lui Antonio - slăbiciunea lui pentru femei tinere, frumoase şi iubitoare de fotbal, basebal şi tehnologie, scrie presa britanică. Fiul lui Fidel Castro s-a dovedit atât de vulnerabil încât i-a dezvăluit iubitei sale virtuale informaţii intime ale familiei. "Claudia" l-a dat şi el gata descriindu-se ca fiind o tânără brunetă, subţire, cu părul blond şi chiar trimiţându-i o fotografie (realizată de Luis Dominguez pe computerul personal).

Antonio i-a povestit, între altele, că nu este însoţit niciodată de gărzi de corp, că are o afinitate pentru ţinuta vestimentară sport, de la o anumită firmă, că îi place să-şi achiziţioneze gadget-uri costisitoare. "Cubanezii, în mare parte, nu au acces la internet şi li se interzice să folosească locurile special amenajate unde se furnizează legătură la internet pentru turişti. Dar Antonio Castro, chirurg ortoped de profesie, are un computer marca Apple şi un Blackberry, pe care le-a folosit pentru a-i trimite fotografii de la Jocurile Olimpice din China", scrie, pe pagina online, cotidianul britanic The Independent. Potrivit ziarului, Antonio Castro şi-a schimbat deja adresa de email şi nu a mai răspuns la nici un apel internaţional pe numărul de telefon pe care i l-a împărtăşit "Claudiei". Iar Luis Dominguez recunoaşte astăzi că nu regretă nimic din ce a făcut. El a postat pe blogul său toate detaliile piperate ale relaţiei dintre "Claudia" şi Antonio, inclusiv fotografiile pe care acesta le-a trimis iubitei sale. "Folosesc toate instrumentele pentru a mă întoarce în ţara natală. Cubanezii sunt băgaţi în închisoare pentru nici un motiv. Drepturile lor sunt violate. Nu am nici o remuşcare", a declarat Dominguez, cu precizarea că a fost nevoit să-şi părăsească ţara în 1971.

×
Subiecte în articol: externe castro antonio