x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Foc la Londra

Foc la Londra

de Camelia Muntean    |    12 Dec 2005   •   00:00
Foc la Londra

O explozie extrem de puternica, urmata de un incendiu de mari proportii si de alte explozii mai mici, s-a produs duminica, in jurul orei locale 6:03 (8:03, ora Romaniei), la un depozit de carburant aflat in apropierea aeroportului Luton, la circa 40 de kilometrei de Londra.
Incidentul s-a soldat cu ranirea a 36 de persoane, intre care patru grav. Ipoteza unui atac terorist, mentionata de corespondentii de presa, nu putea fi ieri confirmata.

Trei explozii majore au avut loc la depozitul de carburant de langa Hemmel Hempstead, in Hertfordshire. Autostrada M1, aflata in apropiere, a fost inchisa circulatiei in ambele sensuri. Deflagratia a fost atat de puternica, incat s-a auzit pe o raza de circa 50 de kilometri de la locul producerii exploziei, potrivit localnicilor.

PAGUBE. Populatia care locuieste in apropiere a fost evacuata. Multe case au fost avariate. Unii localnici au declarat ca au fost daramate cladiri, iar acoperisurile caselor au fost smulse. Usile de la intrarea in locuinte au fost curbate de suflul exploziei, peretii au crapat, iar ferestrele s-au facut tandari.

Depozitul de la Buncefield este unul dintre cele mai mari terminale de distributie operate de compania Total, iar compania Texaco este coproprietar al acestuia. Benzina, motorina, dar si kerosen pentru aeroportul Luton sunt stocate in mari cantitati in rezervoarele depozitului. Corespondentul BBC a declarat ca dupa explozie o uriasa coloana de fum negru si dens s-a ridicat catre cer.

×
Subiecte în articol: externe