x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Focuri de armă la Vatican: A fost emisă o alertă și au fost închise toate intrările

Focuri de armă la Vatican: A fost emisă o alertă și au fost închise toate intrările

de Redacția Jurnalul    |    19 Mai 2023   •   07:30
Focuri de armă la Vatican: A fost emisă o alertă și au fost închise toate intrările
Sursa foto: Hepta

Un bărbat aflat la volanul unei mașini a forțat punctul de control de la Vatican. Gărzile au tras un foc de armă și au reușit să-l imobilizeze pe șofer în interiorul Vaticanului, potrivit Reuters.

Incidentul a avut loc joi seara, a anunțat biroul de presă al Sfântului Scaun.

Mașina s-a apropiat de una dintre intrările Vaticanului și, după ce șoferul a fost refuzat de gărzile elvețiene, el s-a întors „cu mare viteză, forțând cele două puncte de control". Un jandarm de la Vatican a tras un foc de armă asupra roților mașinii, dar nu a reușit să o oprească. A fost emisă o alertă și au fost închise toate intrările la Vatican.

Mașina a ajuns în interiorul Vaticanului „iar bărbatul a ieșit singur și a fost imobilizat de jandarmerie". Anchetatorii susțin că este vorba despre un bărbat cu probleme psihice. „El a fost imediat supus unui examen medical (...) care a constatat o alterare psihică gravă" a șoferului, au anunțat reprezentanții Vaticanului.

Șoferul, a cărui identitate nu a fost precizată, a fost reținut și se află la dispoziția autorităților judiciare, a precizat biroul de presă al Sfântului Scaun.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: focuri de arma Vatican alerta