x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Șocant: Fost bodyguard, arestat pentru că a împușcat-o pe deputata pe care a păzit-o

Șocant: Fost bodyguard, arestat pentru că a împușcat-o pe deputata pe care a păzit-o

de Redacția Jurnalul    |    17 Feb 2023   •   12:30
Șocant: Fost bodyguard, arestat pentru că a împușcat-o pe deputata pe care a păzit-o
Sursa foto: Hepta

Poliția afgană l-a arestat pe fostul bodyguard al unei deputate care a fost împușcată mortal în locuința sa din Kabul luna trecută, a anunțat vineri administrația talibană, potrivit Reuters.

Cazul a stârnit îngrijorare cu privire la securitatea femeilor și a dus la apeluri din partea diplomaților și a grupurilor de apărare a drepturilor pentru ca talibanii să se asigure că foștii oficiali guvernamentali sunt protejați.

Bărbați înarmați au ucis-o pe Mursal Nabizada, o femeie deputat în timpul guvernului anterior susținut de străini, și pe garda sa de corp, într-un atac asupra locuinței sale la mijlocul lunii ianuarie.

Poliția a declarat că a arestat un fost paznic, care a mărturisit crima, dar motivul nu este clar.

„Investigații suplimentare sunt în curs de desfășurare pentru a determina factorii și alte aspecte ale crimei”, a declarat într-un comunicat poliția din Kabul, care este condusă de administrația talibană.

Nabizada fusese deputat până la preluarea puterii de către talibani, odată cu retragerea forțelor străine conduse de SUA în 2021, când mulți politicieni au fugit din țară.

Talibanii au declarat că se concentrează pe asigurarea securității țării și pe încurajarea afganilor care au plecat să se întoarcă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: bodyguard asasin talibani