x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fostul premier din Myanmar va apărea în fața instanței pe 24 mai

Fostul premier din Myanmar va apărea în fața instanței pe 24 mai

10 Mai 2021   •   14:05
Fostul premier din Myanmar va apărea în fața instanței pe 24 mai

Fostul premier din Myanmar, Aung San Suu Kyi, va apărea în fața tribunalului pe 24 mai. Aceasta a fost arestată după lovitura de stat care a mpus dictatura miilitară în acest stat, scrie AFP.

Ea nu a fost văzută în public după ce a fost arestată pe 1 februarie. De atunci, ea se află în arest la domiciliu, în capitala Naypyidaw, şi a vorbit cu avocații săi doar prin videoconferință, sub stricta supraveghere a forţelor de securitate.

Potrivit unuia dintre avocaţii săi, Khin Maung Zaw, aceasta are o sănătate bună. 
"Nu suntem siguri că poliţia ne va autoriza să discutăm cu ea în privat înainte de audiere", a spus Khin Maung Zaw

Suu Kyi are 75 de ani și are 6 capete de acuzare emise pe numele ei - nerespectarea restricţiilor legate de pandemie, import ilegal de aparate walkie-talkie, pentru incitare la revoltă publică şi pentru încălcarea unei legi asupra secretelor de stat, lege din perioada colonială. Mai este acuzată că a primit mită mai multe sute de mii de dolari şi 11 kilograme de aur, dar nu este inculpată pentru corupţie.

Dacă va fi găsită vinovată, nu va mai putea să participe la viaţa politică şi ar putea fi condamnată la mulți ani de închisoare.

Este laureată a Premiului Nobel pentru pace, în 1991.

Manifestațiile împotriiva dictaturii militare sunt reprimate cu violență în această țară. Peste 780 de civili au fost omorâți în ultimele trei luni, potrivit Asociaţiei de Asistenţă pentru Deţinuţii Politici (AAPP). Alte 3.800 de persoane sunt arestate. Poetul Khet Thi a fost arestat pe 8 mai și a murit după 24 de ore.

 

×
Subiecte în articol: Myanmar aung san suu kyi