x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Franţa primeşte cadou un pui de ciobănesc german, oferit de Rusia, după ce Diesel a pierit în timpul acţiunilor de căutare a teroriştilor

Franţa primeşte cadou un pui de ciobănesc german, oferit de Rusia, după ce Diesel a pierit în timpul acţiunilor de căutare a teroriştilor

30 Noi 2015   •   20:58
Franţa primeşte cadou un pui de ciobănesc german, oferit de Rusia, după ce Diesel a pierit în timpul acţiunilor de căutare a teroriştilor

Franţa a declarat că îi va face "cea mai bună primire" puiului de ciobănesc german oferit de Rusia, în semn de solidaritate după moartea căţeluşei poliţiste, Diesel, în timpul asaltului asupra unui apartament unde se afla unul din suspecţii atentatelor din 13 noiembrie.

"Sunt impresionat şi vă asigur că îi vom face cea mai bună primire puiului de ciobănesc german. Fără îndoială că el va întruchipa prietenia franco-rusă foarte vivace în domeniul securităţii interne", i-a transmis ministrul francez de interne, Bernard Cazeneuve, omologului său rus, Vladimir Kolokolţev, într-o scrisoare citată de AFP.

Vladimir Kolokolţev a propus Parisului să trimită puiul de câine poliţist, care se numeşte Dobrynya, Franţei pentru a o înlocui pe Diesel, o căţeluşă de 7 ani, ucisă la 18 noiembrie în asaltul asupra apartamentului din Saint-Denis, în apropiere de Paris, unde se baricadase jihadistul Abdelhamid Abaaoud.

Căţelul poartă numele unui cavaler medieval rus, Dobrynya Nikitich, erou popular cunoscut pentru forţa, bunătatea şi curajul său.

MAE rus a publicat imagini şi un clip cu căţeluşul jucându-se cu o minge (https://mvd.ru/news/item/6802710/). Dobrynya şi-a făcut apariţia şi la televiziunea rusă. În vârstă de două luni Dobrynya trăieşte într-un centru de antrenament al câinilor poliţişti din regiunea Moscova, potrivit postului Channel One.

Înainte de a fi trimis în Franţa el va trebui să facă mai multe vizite veterinare şi să fie plasat în carantină.

×