x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O femeie a murit la Hamburg din cauza furtunii Xavier iar traficul feroviar este dat peste cap în nordul Germaniei.

O femeie a murit la Hamburg din cauza furtunii Xavier iar traficul feroviar este dat peste cap în nordul Germaniei.

05 Oct 2017   •   18:02
O femeie a murit la Hamburg din cauza furtunii Xavier iar traficul feroviar este dat peste cap în nordul Germaniei.

O femeie a murit la Hamburg după ce vântul puternic din timpul furtunii din nordul ţării a provocat prăbuşirea unui copac peste maşina în care se afla, a anunţat joi brigada de pompieri a oraşului, avertizându-i pe locuitorii oraşului să rămână în case, relatează DPA. 

"Avertizare pentru Hamburg. Nu ieşiţi acum afară, rămâneţi în zonele protejate", au postat pompierii pe Twitter. 

Peste zece persoane au fost rănite în timpul furtunii, numită Xavier, care a dezrădăcinat copaci şi a smuls acoperişuri de pe clădiri în trei landuri germane, au precizat pompierii. 

Cu puţin timp în urmă, brigada de pompieri din Berlin a declarat stare de urgenţă din cauza furtunii. 

Operatorul feroviar Deutsche Bahn a anulat circulaţia trenurilor în landurile nordice Saxonia Inferioară, Schleswig-Holstein şi Bremen, precum şi trenurile de navetişti în portul Hamburg. 

De asemenea, compania a anulat circulaţia trenurilor pe distanţe lungi spre şi dinspre capitala Berlin. 

Mai multe zboruri internaţionale de pe aeroporturile din Bremen şi Hanovra au fost anulate. 

Cele două grădini zoologice din Berlin şi-au închis porţile, instituţia care le gestionează anunţând într-un comunicat că "elefanţii, zebrele şi girafele... se retrag în siguranţa propriilor ţarcuri".AGERPRES

Operatorul feroviar Deutsche Bahn a anulat circulaţia trenurilor în nordul Germaniei din cauza unei furtuni puternice care a lovit această regiune a ţării, informează joi compania, citată de DPA. 

Serviciile feroviare în landurile Saxonia Inferioară, Schleswig-Holstein şi Bremen, precum şi circulaţia trenurilor de navetişti în portul Hamburg, au fost întrerupte din cauza copacilor căzuţi pe şinele de cale ferată, a anunţat compania. 

Unele servicii feroviare către Berlin au fost de asemenea suspendate, notează DPA. 

Pompierii au anunţat că furtuna, numită Xavier, a provocat dezrădăcinarea a nenumăraţi copaci, acoperişurile unor clădiri au fost desprinse de vânt, iar o creangă a unui copac s-a prăbuşit prin parbrizul unei maşini aflate în mişcare.AGERPRES

×