x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gardienii Revoluţiei: Pumn în gură pentru Pompeo

Gardienii Revoluţiei: Pumn în gură pentru Pompeo

23 Mai 2018   •   17:54
Gardienii Revoluţiei: Pumn în gură pentru Pompeo

Poporul iranian îi „va da un pumn în gură” secretarului de Stat american, Mike Pompeo, ca răspuns la un nou plan al SUA de a pune presiune asupra Iranului, a declarat un comandant al Gardienilor Revoluţiei, armata de elită a regimului de la Teheran.

SUA vor exercita „o presiune financiară fără precedent” asupra regimului de la Teheran, cu „sancţiunile cele mai puternice din istorie”, şi nu vor renegocia acordul din 2015 privind programul nuclear iranian, a anunţat, luni, secretarul de Stat american, Mike Pompeo. Şeful diplomaţiei americane a prezentat 12 cereri pentru autorităţile de la Teheran, care ar duce la diminuarea influenţei militare şi politice a Iranului, din Orientul Mijlociu şi până la Marea Mediterană. „Poporul iranian ar trebui să rămână unit şi va da un puternic pumn în gură secretarului de Stat american şi oricui îl susţine”, a declarat, ieri, Ismail Kowsari, comandant adjunct al bazei Sarollah a Gardienilor Revoluţiei din Teheran, conform agenţiei iraniene IRNA. Discursul lui Pompeo a fost prost primit și la Bruxelles, unde șefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, a afirmat că „nu există soluţie alternativă” la acordul privind programul nuclear iranian, încheiat în 2015.  

Discursul lui Pompeo nu a demonstrat deloc că retragerea SUA din acordul nuclear a făcut sau va face regiunea mai sigură, a spus Mogherini.

 

 

×
Subiecte în articol: mike pompeo