x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe George W Bush crede că ruşii s-au implicat în alegerile prezidenţiale din SUA

George W Bush crede că ruşii s-au implicat în alegerile prezidenţiale din SUA

08 Feb 2018   •   15:22
George W Bush crede că ruşii s-au implicat în alegerile prezidenţiale din SUA

Fostul preşedinte SUA, George W Bush, a afirmat că există “dovezi clare că ruşii au intervenit” în alegerile prezidenţiale din 2016 din SUA, respingând în mod violent negaţiile lui Donald Trump că Moscova a încercat să afecteze votul, scrie The Guardian.

Deşi nu a menţionat direct numele lui Donald Trump, Bush, fostul preşedinte SUA între 2001 şi 2009, se pare că a atacat încercările lui Trump de a avea o relaţie mai caldă cu Rusia.

Casa Albă nu a comentat imediat remarcile făcute de George W Bush.

“Există dovezi destul de clare că ruşii s-au implicat”, a spus Bush într-un discurs în Emiratele Arabe Unite. “Dacă au afectat rezultatul este o altă întrebare”.

“Este problematic faptul că o naţiune străină este implicată în sistemul nostru electoral. Democraţia este bună doar dacă oamenii au încredere în rezultate”, a mai spus acesta.

Agenţiile de informaţii din SUA au concluzionat ca Rusia s-a  implicat în alegerile din 2016 pentru a ajuta la victoria lui Trump. Numeroase anchete se află în desfăşurare pentru a determina dacă Kremlinul a ajutat campania electorală a lui Donald Trump. Actualul preşedinte SUA a negat în repetate rânduri orice legătură cu Rusia.

Bush a afirmat că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, are “un cip pe umăr... pentru că dezminţirea Uniunii Sovietice îl tulbură. De aceea, o mare parte din mişcările lui sunt concentrate pe recâştigarea hegemoniei sovietice”.

×