"Vom face mai mult pentru a asigura aprovizionarea sigură cu energie a țării noastre. Trebuie să schimbăm cursul pentru a depăși dependența noastră de importurile de la furnizori individuali de energie", a declarat el în fața Bundestagului, convocat pentru a aborda criza din Ucraina.
Germania este presată de SUA să nu deschidă gazoductul Nord Strem 2, în care a investit 11 miliarde de dolari, alături de Rusia. Situația nu este prea roz deoarece Berlinul vrea să închidă centralele pe cărbune până în 2030, precum și centralele nucleare.
"Evenimentele din ultimele zile ne-au arătat că o politică energetică responsabilă și orientată spre viitor este decisivă, nu numai pentru economia noastră și pentru mediu. Este, de asemenea, decisivă pentru securitatea noastră", a dspus Scholz.
Pentru a-și asigura rezerve, Germania crea să crească volumul de gaze naturale din instalațiile sale de stocare cu 2 miliarde de metri cubi prin intermediul unor opțiuni pe termen lung și va cumpăra gaze naturale suplimentare de pe piețele mondiale, în coordonare cu UE.
Germania are 24 de miliarde de metri cubi de depozite subterane de stocare a gazelor, care sunt în prezent pline în proporție de 30%, potrivit datelor grupului industrial Gas Infrastructure Europe.
Totodată, Scholz a mai spus că Germania va construi rapid două terminale de GNL, la Brunsbuettel și Wilhelmshaven.