x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Începe procesul antitrust al Google. Acuzațiile împotriva gigantului

Începe procesul antitrust al Google. Acuzațiile împotriva gigantului

de Redacția Jurnalul    |    09 Sep 2024   •   23:45
Începe procesul antitrust al Google. Acuzațiile împotriva gigantului

Google se confruntă cu un nou proces și va sta față în fața cu procurorii antitrust ai SUA pentru presupusa dominație în ceea ce privește publicitatea online.

Google, gigantul tehnologic deținut de Alphabet Inc., se va afla luni față în față cu procurorii antitrust ai SUA, scrie Reuters.

Departamentul de Justiție va încerca să demonstreze că Google nu a ținut cont de concurența în domeniul tehnologiei publicității online. Acesta este al doilea mare proces al Google, din ultima perioadă.

Procurorii susțin că Google domină în mare măsură infrastructura tehnologică care finanțează fluxul de știri și informații pe site-uri, prin vânzarea de publicitate online, realizând peste 150.000 de tranzacții pe secundă.

Cazul este important, mai ales luând în calcul eforturile autorităților americane de a contesta presupusul monopol ale marilor companii tehnologice, sub administrațiile lui Donald Trump și Joe Biden.

Procurorii susțin, de asemenea, că Google ar avea un plan complex pentru a domina instrumentele de publicitate pe site-uri, prin achiziții, restricții asupra modului în care clienții pot folosi instrumentele și manipularea licitațiilor publicitare. Google neagă aceste acuzații.

În cazul în care judecătoarea federală Leonie Brinkema va constata că Google a încălcat legea, ar putea lua în considerare cererea procurorilor de a obliga compania să vândă Google Ad Manager.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: google proces publicitate