x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hunter Biden pledează vinovat în cazul de evaziune fiscală, evitând procesul

Hunter Biden pledează vinovat în cazul de evaziune fiscală, evitând procesul

de Redacția Jurnalul    |    06 Sep 2024   •   22:45
Hunter Biden pledează vinovat în cazul de evaziune fiscală, evitând procesul

Hunter Biden, fiul președintelui american, a pledat vinoavt în cazul de evaziune fiscală și riscă ani de închisoare, dar și o amendă usturătoare. Acesta va primi sentința pe 16 decembrie.

Hunter Biden, fiul președintelui american Joe Biden, a pledat vinovat joi la acuzațiile federale de evaziune fiscală, evitând un proces care ar fi putut veni un moment delicat pentru administrația tatălui său, informează AFP.

Sentința va fi dată pe 16 decembrie, punând capăt incertitudinilor juridice care au planat luni de zile asupra cazului.

Hunter Biden, în vârstă de 54 de ani, a recunoscut că nu a plătit impozite în valoare de 1,4 milioane de dolari în ultimii zece ani, banii fiind cheltuiți pe obiecte de lux, droguri și servicii sexuale, conform procurorilor.

Deși spera să ajungă la o înțelegere cu procurorii pentru a evita închisoarea, înțelegerea nu a mai venit, iar Biden și-a recunoscut vinovăția în fața judecătorului Mark Scarsi. Acesta l-a avertizat că ar putea primi o pedeapsă pe măsură, dar și o amendă de până la 1 milion de dolari.

În plus, Biden se confruntă cu alte acuzații, inclusiv una legată de achiziționarea ilegală a unei arme, pentru care riscă până la 25 de ani de închisoare.

Cazul a fost ținta mai multor acuzații politice, avocații lui Hunter Biden susținând că miza ar fi, în realitate, destabilizarea credibilității tatălui său.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Hunter Biden evaziune fiscala sua