x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe În Bosnia, vânătorii de pokemoni sunt sfătuiţi să evite câmpurile minate

În Bosnia, vânătorii de pokemoni sunt sfătuiţi să evite câmpurile minate

19 Iul 2016   •   20:40
 În Bosnia, vânătorii de pokemoni sunt sfătuiţi să evite câmpurile minate

Bosnia a fost cuprinsă la rândul său de isteria creată de jocul Pokemon Go, însă vânătorii acestor mici creaturi imaginare au fost sfătuiţi marţi să evite câmpurile minate, moştenire a războiului din 1992-1995, relatează AFP.

"Am fost informaţi că utilizatorii aplicaţiei Pokemon Go se deplasează în zonele cu risc pentru a prinde pokemonii", a indicat organizaţia "Posavina bez Mina" ('Posavina fără mine"), pe contul său de Facebook.

Posavina este o regiune din nordul Bosniei, unde au avut loc lupte intense şi unde liniile frontului s-au deplasat adesea, lăsând în urma lor multe câmpuri minate.

"Cerem cetăţenilor să nu se aventureze şi să respecte panourile care avertizează cu privire la pericolul reprezentat de mine", a adăugat ONG-ul.

La 21 de ani după încheierea conflictului în care şi-au pierdut viaţa aproximativ 100.000 de persoane, se estimează că aproape 1.145 de kilometri pătraţi (2,3% din teritoriul ţării) sunt înţesaţi de zeci de mii de mine antipersonal sau antitanc, dar şi de alte proiectile neexplodate.

Aproape 550.000 de persoane (circa 15% din populaţie) trăiesc în apropierea zonelor de risc.

De la sfârşitul războiului, 604 persoane au fost ucise şi alte 1.131 au fost rănite în accidente care au implicat mine, susţine organismul principal responsabil pentru deminarea teritoriului acestei ţări, BH MAC.AGERPRES

×
Subiecte în articol: Pokemon Go bosnia campuri minate