x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incendiu masiv de pădure în insula Thassos, în plin sezon turistic

Incendiu masiv de pădure în insula Thassos, în plin sezon turistic

de Marina Constantinoiu    |    17 Aug 2013   •   15:23
Incendiu masiv de pădure în insula Thassos, în plin sezon turistic

Pompierii greci se luptă cu un incendiu forestier declan[at în insula Thassos, aflată în partea de nord a Mării Egee, focul, declanşat cu o zi în urmă, mistuind deja 400 de hectare de pădure, relatează AFP, citând surse locale.

"Incendiul este într-un perimetru greu accesibil, dar nu ameninţă zonele locuite", a precizat un reprezentant al pompierilor. Cu ajutorul a 50 de autospeciale, patru avioane şi două elicoptere dotate cu echipamente de stingere a incendiilor, pompierii încearcă să oprească extinderea focului, misiune îngreunată de rafalele de vânt ce depăşesc viteza de 60 de km/h.

Potrivit primarului insulei, focul a distrus o parte din pădurea care s-a refăcut în ultimii ani după incendiul catastrofal din anul 1989, ce a mistuit 7.000 de hectare împădurite.

Din cauza temperaturilor ridicate din lunile iulie şi august şi a vântului puternic dinspre nord, incendiile de vegetaţie sunt foarte frecvente în Grecia. Vara aceasta s-au mai declanşat incendii şi în Attica, în apropiere de Atena, şi pe insulele Creta, Serifos, Andros şi Rhodos.

×
Subiecte în articol: incendiu thassos