x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Începe „spectacolul”: Donald Trump susţine că a câştigat detaşat scrutinul prezidenţial din SUA

Începe „spectacolul”: Donald Trump susţine că a câştigat detaşat scrutinul prezidenţial din SUA

07 Noi 2020   •   18:28
Începe „spectacolul”: Donald Trump susţine că a câştigat detaşat scrutinul prezidenţial din SUA
Sursa foto: Hepta

Preşedintele în funcţie al SUA, Donald Trump, a declarat, sâmbătă, că a câştigat detaşat scrutinul prezidenţial, deşi Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat, este pe primul loc şi se apropie de confirmarea victoriei.

„Am câştigat aceste alegeri, la diferenţă mare”, a declarat Donald Trump, prin Twitter. Mesajul a fost etichetat de platforma de microblogging Twitter, care precizează că rezultatul scrutinului nu a fost anunţat oficial.

La rândul său, Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat, este încrezător în câştigarea scrutinului prezidenţial din Statele Unite cu o majoritate clară. „Nu avem încă o declaraţie finală a victoriei, dar cifrele ne spun că este clar. Vom câştiga această cursă electorală. Priviţi ce s-a întâmplat. Acum 24 de ore, eram în urmă în statul Georgia, acum avem avans şi vom câştiga acest stat. Acum 24 de ore, eram în urmă în Pennsylvania şi vom câştiga în Pennsylvania. Avem avans, vom câştiga în Arizona, vom câştiga în Nevada, ne-am dublat avansul în Nevada”, a declarat Joseph Biden.

Joseph Biden are şanse mari să obţină confirmarea victoriei în scrutinul prezidenţial din SUA, în contextul în care avansul său a crescut în statele Pennsylvania şi Nevada.

Însă echipa lui Donald Trump contestă numărarea voturilor prin corespondenţă în statele decisive. Donald Trump, preşedintele în funcţie al SUA, i-a cerut contracandidatului său să nu proclame „în mod greşit” victoria în scrutinul prezidenţial, avertizând că procedurile de contestare a rezultatelor abia încep. „Joe Biden nu ar trebui să pretindă în mod greşit funcţia de preşedinte. Şi eu aş putea pretinde acest lucru. Procedurile legale abia încep”, a afirmat Donald Trump, prin Twitter. „Am avut avansuri majore în toate aceste state în seara alegerilor, iar apoi au dispărut miraculos pe măsură ce au trecut zilele. Poate că aceste avansuri vor reveni în contextul în care lansăm proceduri judiciare”, a subliniat Trump.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Donald Trump