x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incident în Parlamentul israelian în timp ce vorbea Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European

Incident în Parlamentul israelian în timp ce vorbea Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European

de Agerpres    |    12 Feb 2014   •   20:39
Incident în Parlamentul israelian în timp ce vorbea Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European
Sursa foto: Incident în Parlamentul israelian în timp ce vorbea Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European

Ministrul israelian al Economiei, Nafatli Bennet, şi mai mulţi deputaţi ai grupului extremei drepte, din care face şi el parte, au părăsit miercuri Legislativul israelian (Knesset) în timpul unui discurs rostit de preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, în semn de protest faţă de unele idei exprimate de acesta din urmă, consemnează agenţia EFE.

Conform ediţiei electronice a cotidianului Yediot Aharonot, Schulz a afirmat în acest discurs că palestinienii "au şi ei dreptul la autodeterminare şi la justiţie" şi a reproşat Israelului că 'menţine o blocadă nocivă în Fâşia Gaza'. De asemenea, preşedintele PE a spus, printre altele, că "un palestinian are dreptul la 17 litri de apă pe zi, în comparaţie cu cei 70 de litri de apă la care poate avea acces un israelian" şi nu este o plăcere să vedem "cum unii suferă de pe urma lipsei de apă şi electricitate".

Aceste declaraţii au provocat indignarea respectivilor oficiali, care au decis să iasă din sală, unul dintre ei strigând: "Este o minciună!" Văzând ce se întâmplă, Schulz nu şi-a retras cuvintele şi a afirmat cu voce tare: "Este în regulă. Faţă de comentariile din Parlamentul European, aici este acceptabil".

"Nu voi accepta lecţii de morală despre minciuni, nu le voi tolera în Parlamentul israelian", a scris ulterior ministrul Bennet pe Facebook.

După ce a terminat discursul din Knesset, susţinut în limba germană, Schulz s-a întâlnit cu preşedintele israelian, Shimon Peres, şi i-a spus acestuia, făcând astfel aluzie la incidentul de mai devreme, că 'poziţia Uniunii Europene nu este întotdeauna agreată şi uneori între prieteni există puncte de vedere diferite'.

×
Subiecte în articol: incident parlament Israel martin schulz