x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Indiferența britanică l-a scos din sărite: Macron îl ameninţă pe Johnson cu închiderea granițelor dintre Franţa şi Marea Britanie

Indiferența britanică l-a scos din sărite: Macron îl ameninţă pe Johnson cu închiderea granițelor dintre Franţa şi Marea Britanie

22 Mar 2020   •   16:10
Indiferența britanică l-a scos din sărite: Macron îl ameninţă pe Johnson cu închiderea granițelor dintre Franţa şi Marea Britanie

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a ameninţat că va interzice accesul cetăţenilor britanici pe teritoriul Franţei, în cazul în care guvernul condus de premierul Boris Johnson nu va adopta măsuri pentru limitarea epidemiei de coronavirus, afirmă surse de la Paris, citate de cotidianul Liberation.

Macron l-a sunat pe Johnson pentru a-l avertiza în acest sens. "A fost nevoie de ameninţări pentru a-l face să cedeze", a declarat un oficial de la Palatul Elysée, citat de cotidianul Liberation.

Conform altor surse, Franţa intenţiona să închidă frontiera cu Marea Britanie începând de vineri seară. În acest context, Boris Johnson a dispus închiderea restaurantelor şi cluburilor de noapte, pentru limitarea răspândirii epidemiei de coronavirus.

La solicitarea agenţiei de presă Reuters, Downing Street a comunicat: "După cum a spus vineri premierul britanic, aceste noi măsuri au fost luate pe baza recomandărilor ştiinţifice şi în concordanţă cu planul guvernamental de acţiuni elaborat acum două săptămâni".

Franţa a impus restricţii de circulaţie în contextul epidemiei. Restaurantele, barurile şi şcolile au fost închise, iar persoanele pot ieşi pe stradă doar pentru a cumpăra alimente, a merge la lucru, la medic ori a face exerciţii sportive.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: emmanuel macron