x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

10 Noi 2005   •   00:00
ADRESA. Incepand cu data de 14 noiembrie, Sectia Consulara a Ambasadei Romaniei la Londra va functiona la o noua adresa, informeaza RGN Press. Cei interesati de serviciile reprezentantei diplomatice romane se pot adresa, incepand cu data mentionata, la adresa din 344 Kensington High Street, London W14 8NS, M.E.I.C. House. Programul este de luni pana joi, intre orele 10:00-13:00, iar noile numere de telefon sunt 020-76029777; 020-76029662; 020-76029833.

BIBLIOTECA. Proiectul "Biblioteca romana din Alcala de Henares", realizat de Asociatia Rumanos en Espania - Comunidad de intereses bilaterales "Alexandru Ioan Cuza" si sprijinit de Guvernul Romaniei, prin DRRP, va fi finalizat luna aceasta. Cele 500 de volume care vor reprezenta donatia de carte pentru biblioteca romana din provincia spaniola vor ajunge aici la data de 28 noiembrie, insotite de un grup de patru specialisti. Tot atunci va fi pregatita si o mica expozitie de carte spaniola in limba romana, ce va fi formata din aproximativ 100 de volume, cu accent pe opera marelui autor spaniol Miguel de Cervantes Saavedra.

GREEN CARD. Imigrantii romani care isi cauta de munca in Uniunea Europeana ar putea beneficia, incepand de anul viitor, de celebra carte verde, acordata imigrantilor care muncesc in Statele Unite. Comisia Europeana a anuntat, recent, la Bruxelles, includerea in noul pachet de propuneri referitoare la imigratia economica, a acestei carti verzi europene, un permis de sedere si de munca pentru imigrantii ilegali care cauta o ocupatie in Europa. "Ideea existentei unei carti verzi europene este foarte buna. Ea reprezinta o conexiune intre munca si sedere. Este necesar sa deschidem portile imigrantilor", a declarat Franco Frattini, vicepresedintele Comisiei Europene.

CASE POPULARE. Accesul cetatenilor straini din regiunea italiana Piemonte la locuintele sociale ar putea fi, in curand, mai usor. Conform promisiunilor consilierului local pe probleme de politici teritoriale, Sergio Conti, procedura de alocare a acestor locuinte va fi redefinita, transmite Romanian Global News. Astfel, perioada de sedere si de munca in Italia a unui cetatean strain din Piemonte, care doreste sa obtina o locuinta sociala, va scadea de la trei ani la un an.

Grupaj realizat de Anca Alexe

×
Subiecte în articol: diaspora