x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

28 Oct 2005   •   00:00
REINNOIRE. Cetatenii straini extracomunitari din Spania, care nu detin autorizatie de resedinta permanenta si care s-au inregistrat in aceasta tara inainte de 21 decembrie 2003, va trebui sa-si reinnoiasca inregistrarile inainte de 22 decembrie, transmite RGN Press. La 1 ianuarie 2004, in Spania erau 2,2 milioane de straini extracomunitari, dintre care 400.000 aveau permis de resedinta permanenta, conform datelor furnizate de Ministerul de Interne. Aceasta indica faptul ca aproximativ 1,8 milioane de imigranti extracomunitari din Spania va trebui sa-si reinnoiasca in aceasta perioada inregistrarile. Reamintim ca romanii sunt cea de-a treia comunitate straina din Spania ca numar de persoane (170.000).

ZILE ENESCU. Marele compozitor roman George Enescu este comemorat timp de patru zile la Berlin, Germania. Festivitatile vor dura pana sambata. De organizarea evenimentului s-au ocupat Institutului Cultural Roman "Titu Maiorescu" si Universitatea der Kunste, Berlin. Festival muzical si simpozion stiintific cu participare internationala, evenimentul se inscrie in cadrul manifestarilor consacrate pe plan national si international. "Zilele Enescu" vor fi completate de o expozitie de pictura romaneasca pe tema "Muzica", ce va avea loc in aceeasi perioada in salile Institutului Cultural Roman "Titu Maiorescu" din Berlin. Vor fi expuse aici lucrari semnate de C. Baba, R. Schweizer-Cumpana, C. Piliuta, Octavia Molea-Suciu, Emil Ciocoiu, Horia Rosca, Paulina Mihai. Manifestarile se desfasoara sub auspiciile Institutului Cultural Roman din Bucuresti, sub inaltul patronaj al Ambasadei Romaniei si cu sprijinul Asociatiei Germano-Romane.

SEZATOARE. Comitetul de doamne al bisericii romanesti "Sfantul Ioan Botezatorul" din Kitchener, Canada, s-a hotarat sa reinvie spiritul autentic romanesc prin organizarea unor sezatori periodice la care sa participe toata lumea interesata de lucru manual si tricotaj. Primele sezatori au avut loc la data de 30 septembrie si 14 octombrie, iar urmatoarea este programata astazi, in New Hall, 2150 Bleams Road, informeaza Asociatia Culturala Romana "Banatul" din Kitchener. Biletul de intrare consta in achitarea taxei de doi dolari, care va fi considerata donatie.

Grupaj realizat de Costin Anghel

×
Subiecte în articol: diaspora