x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

20 Oct 2005   •   00:00
OMOLOGARE. Romanii cu rezidenta in Spania isi pot omologa permisul de conducere incepand de joi, 13 octombrie, in urma acordului semnat intre Spania si Romania in septembrie 2004, informeaza RGN Press. Pentru omologarea permisului tip B sunt necesare prezentarea certificatului medical, permisul de conducere si permisul de rezidenta, in original si copie xerox. Pentru omologarea permiselor de conducere tip C si D, solicitantul trebuie sa treaca o proba teoretica si una practica.

EXPOZITIE. The Grand Amsterdam-Sofitel Demeur Hotel din Amsterdam va gazdui duminica, 23 octombrie, in intervalul orar 12:00-18:00, traditionalul eveniment de promovare in domeniul vinurilor "Klassiek Europa". Vor fi prezenti si producatori romani de renume, relateaza RGN Press. Publicul olandez va avea posibilitatea de a descoperi calitatea produselor romanesti si de a se bucura de savoarea vinurilor rosii si albe romanesti cu traditie si reputatie in domeniu. In prezent, tara noastra ocupa locul noua pe plan mondial in clasamentul producatorilor de vin si pozitia a sasea in topul similar pentru Europa.

IMIGRANTI. Ministrul italian de Interne, Giuseppe Pisanu, a anuntat ca centrele pentru imigranti clandestini vor fi ameliorate si vor spori ca numar. Ministrul a declarat ca inchiderea acestora "ar scoate Italia din spatiul Schengen". Create in 2002 prin legea Bossi-Fini, care isi propusese sa controleze fluxul imigratiei, cele 13 centre cu o capacitate totala de 1.350 de persoane raspund din ce in ce mai greu misiunii pe care o au. Numarul imigrantilor clandestini a crescut de la 9.000 la 15.000, de la inceputul acestui an.

VIZA TEMPORARA. Ambasada Statelor Unite la Bucuresti a lansat miercuri, 19 octombrie, un nou sistem de programare si informare a solicitantilor de viza temporara. Sistemul pune la dispozitie operatori care ofera informatii exacte si la timp despre vizele pentru Statele Unite. Totodata a fost pusa la punct o programare flexibila si personala a interviurilor destinate obtinerii vizei pentru Statele Unite de catre cetatenii romani, informeaza RGN Press. Noul sistem se bazeaza pe modele similare care functioneaza cu succes in peste 30 de tari din Europa, America de Sud si Asia.

×
Subiecte în articol: diaspora