x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

10 Oct 2005   •   00:00
CONSULAT. Dupa Milano si Roma, Romania va deschide in Italia, la Torino, portile unui nou consulat, transmite RGN Press. Ambasadorul Romaniei in Italia, Cristian Colteanu, si consulul general de la Milano, Mircea Gheordunescu, au declarat ca noua institutie va fi inaugurata pana la finele acestui an. "Deschiderea unui consulat la Torino va oferi comunitatii romanesti de acolo un serviciu consular mai prompt, mai rapid si mai articulat din punct de vedere al economisirii de timp si de bani pentru deplasari la Milano sau Roma. Ce puteam sa mai spunem este ca suntem in faza finala, iar asta e o veste buna", a adaugat Cristian Colteanu.

REVENIRE. Dupa o pauza de mai bine de doua luni, Comunitatea Romanilor din Rhin-Mein, CROM, si-a inaugurat sambata, 8 octombrie, un nou sezon de activitati dedicate romanilor din regiune. Prima seara organizata in acest sens a cuprins un comentariu pe marginea cartii lui Tom Gallagher, "Furtul unei natiuni - Romania de la comunism incoace", transmite RGN Press. Volumul semnat de Gallagher, un britanic cu o privire foarte pragmatica asupra Romaniei, ia in discutie tranzitia de la regimul totalitar la cel democrat in Romania si analizeaza raspunsul la intrebarea de ce promovarea reformei sistemului politic si economic in tara noastra s-a dovedit a fi mai dificila decat in cele mai multe dintre tarile Europei Centrale. Cartea reprezinta o contributie semnificativa la istoria Romaniei.

PETRECERE. Romanii din Londra, Anglia, sunt invitati vineri, 28 octombrie, la o seara in stil romanesc. Petrecerea romaneasca se va tine pe vasul "President", Victoria Embankment, Blackfriars, London EC4Y 0HJ si va incepe la ora 19:00. Pe langa muzica romaneasca din toate timpurile, romanii care se vor bucura de aceasta seara vor avea parte, intre orele 20:30 si 21:30, si de un meniu gratuit. Cei interesati sunt rugati sa-si confirme participarea pe adresa de mai sus, pana in data de 26 octombrie. Cei care nu isi confirma prezenta vor putea achizitiona bilete la intrare. Pretul acestora variaza intre 2 si 8 lire pentru membrii RCC si 6 lire pentru studenti.

Grupaj realizat de Oana Vataselu

×
Subiecte în articol: diaspora