x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

12 Sep 2005   •   00:00
SEMINAR. Sambata, 1 octombrie, va avea loc cel de-al treilea seminar North Civic Centre din Toronto, informeaza Alianta Romanilor Canadieni (ARC). In cadrul evenimentului, organizat de ARC, romanii care se afla la inceput de drum pe pamant canadian vor avea posibilitatea sa afle raspunsuri la intrebarile lor. Prezentarea se va referi pe scurt la diferentele din structura sociala si de mentalitate. Intrunirea se va desfasura in Committee Room numarul 3, in intervalul orar 18:15-21:00. Cei care vor sa ia parte la eveniment sunt rugati sa trimita un e-mail de confirmare pe adresa: c_banica@hotmail.com.

ADOPTII. Comisia de la Helsinki a cerut audierea reprezentantilor Romaniei cu privire la politica adoptiilor internationale. Aceasta solicitare este legata de cazurile de adoptie internationala nerezolvate la intrarea in vigoare a noii legislatii privind protectia copilului si adoptiile. Surse guvernamentale au declarat ca autoritatile romane au pregatit o documentatie care ar urma sa fie prezentata comisiei la audierile programate pentru 14 septembrie. Aceasta vizeaza principiile care stau la baza politicii Romaniei privind adoptiile internationale, in conformitate cu legislatia in domeniu. Comisia de la Helsinki reaminteste ca Romania este parte la aceste conventii si trebuie sa respecte interesul superior al copilului.

PETITIE. Federatia Romanilor din Serbia a trimis, recent, o scrisoare guvernului sarb si Consiliului pentru Minoritatile Nationale, in care cere inca o data ca relatia dintre autoritatile statului sarb si minoritatea romano-vlaha sa fie de acord cu "orientarea europeana" a acestei tari, relateaza RGN Press. Scrisoarea mentioneaza un dezacord intre autoritatile centrale si puterea locala. De asemenea, Federatia Romanilor din Serbia subliniaza ca autoritatile din Negotin doresc sa continue conflictul legat de daramarea bisericii din Malainita. Lacasul de cult crestin-ortodox a fost ridicat de preotul Boian Alexandrovici si este singurul din Timoc in care se slujeste in limba romana.

ARESTATI. Trei cetateni romani au fost arestati de Politia spaniola din Castellon, pentru implicare intr-o bataie de strada in urma careia un conational al acestora a fost ranit, relateaza cotidianul El Periodico Mediteraneo. Politia crede ca a fost vorba despre o reglare de conturi. Mai multe patrule de Politie s-au deplasat de urgenta la fata locului. Politistii au reusit sa aresteze trei cetateni romani pe baza descrierii fizice a acestora, facuta de un martor al incidentului. Au fost recuperate mai multe arme albe pe care atacatorii le aveau asupra lor, printre care si doua cutite cu lame de 15, respectiv 18 centimetri.

Grupaj realizat de Oana Vataselu

×
Subiecte în articol: diaspora