x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

08 Sep 2005   •   00:00
INEDIT. Asociatia Inginerilor Romani din Canada (AREC) si Asociatia Profesorilor Universitari Romani din Canada organizeaza la data de 21 octombrie la Restaurantul Hava Naghila din Ontario prima editie a Seratei Inginerilor si Profesorilor originari din Romania. Evenimentul se va afla sub patronajul Excelentei Sale Nicanor Teculescu, consul general al Romaniei in Toronto, informeaza Alianta Romanilor Canadieni. Participantii la intrunire vor avea ocazia si sa ii sarbatoreasca pe absolventii originari din Romania ai universitatilor canadiene pe anul 2005. AREC isi propune sa ajute la intelegerea diferentelor culturale si sa ajute la dezvoltarea aptitudinilor personale si profesionale. (Oana Vataselu)

CURSURI. Scoala de limba romana din orasul canadian Kitchener isi va relua in luna septembrie cursurile saptamanale, informeaza Romanian Global News. Pentru cei interesati, cursurile se vor desfasura in fiecare sambata, intre orele 9:00 si 11:30, la Scoala "St. Louis" din localitate. Institutia de invatamant care va gazdui orele de limba romana se afla la adresa 80 Young Street, intersectia Young cu Duke, iar cladirea este situata in spatele primariei. Cursul va fi gratuit, iar inscrierile vor incepe sambata, 10 septembrie. Parintii care vor sa isi trimita copiii la aceste clase au la dispozitie numarul de telefon: (519) 745-1979. (Anca Alexe)

RADIO. Postul de radio "Dobrogea" al Arhiepiscopiei Tomisului intruneste calitatile necesare pentru a figura in baza de date a revistei spaniole Super Radio, ce are ca obiectiv catalogarea radiourilor serioase din intreaga lume, transmite editia online a revistei. Conform acesteia, postul religios dobrogean se va alatura astfel celorlalte posturi romanesti care sunt deja luate in evidenta de spanioli. Revista Super Radio a fost infiintata in anul 1991, iar pe Internet se afla din anul 1997 la adresa www.guiadelaradio.com. (Anca Alexe)

SPECTACOL. Teatrul Mic din Duesseldorf, Germania, prezinta in zilele de 9 si 10 septembrie spectacolul "Alex si Morris", in regia lui Gelu Colgeag, informeaza site-ul Romanians-de.org. Organizata de Cultural Events Duesseldorf, piesa, al carui autor este Michale Elkin, va incepe la ora 19:30 si va avea o durata de doua ore si 15 minute. Spectacolele vor avea loc in Aula Geswister-Scholl-Gymnasium din Duesseldorf Bilk, Redinghovenstr. 41. Pe scena teatrului din Duesseldorf vor urca Stefan Iordache, Mitica Popescu si Dana Dembinski-Medeleanu, personalitati artistice care au marcat destinele teatrului romanesc. (Oana Vataselu)

×
Subiecte în articol: diaspora