x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

01 Sep 2005   •   00:00
LICEENI. In urma organizarii si desfasurarii admiterii tinerilor din Republica Moldova in invatamantul liceal de stat din Romania, aproximativ 36 de liceeni din Basarabia vor studia in anul scolar 2005-2006 in institutiile de invatamant din judetul Botosani, informeaza RGN Press. Invataceii vor fi inscrisi in liceele din municipiul Botosani la profilurile Matematica-Informatica, Stiinte sociale, Stiinte ale naturii si Filologie. Printre unitatile de invatamant care ii vor primi pe elevii basarabeni se numara Grupul Scolar Economic "Octav Onicescu", Colegiul National "A.T. Laurian" si Liceul Pedagogic.

AMANARE. "Zilele Romaniei", eveniment romanesc care urma sa se desfasoare la Lucerna, Elvetia, in luna septembrie a acestui an, a fost amanat pentru luna aprilie a anului viitor, anunta Casa Romanilor din Elvetia. Maria Draghicescu, organizatoarea editiei de anul trecut a acestei manifestari, nu a facut nici un fel de precizari suplimentare cu privire la motivul amanarii, desi acest eveniment fusese planificat cu mult timp inainte. "Zilele Romaniei" ar fi trebuit sa se desfasoare pe trei planuri, pe parcursul catorva zile, si sa contina intalniri ale oamenilor de afaceri romani si elvetieni. Un alt aspect care era inclus in programul zilelor romanesti ar fi fost promovarea turismului romanesc, organizata de Ministerul Turismului din Romania. Actiunile de mai sus urmau sa fie completate timp de doua-trei saptamani de o manifestare culturala si gastronomica romaneasca.

CHICAGO. Tinerii romani care fac parte din Asociatia Tineretului Ortodox Romano-American, AROY, se vor intalni in perioada 1-4 septembrie la Chicago, la cea de-a 56-a conferinta a asociatiei, informeaza Episcopia Ortodoxa Romana in America. Evenimentul se va desfasura la Biserica "Nasterea Domnului" din Chicago si va contine o serie de manifestari diverse, din care nu vor lipsi serviciile religioase, dezbaterile pe diferite teme, o sesiune de alegeri interne si un bal al debutantelor.

ARESTATI. Trei romani au fost arestati la Melfi, Italia, pe motiv ca au incercat sa escrocheze doi tunisieni, sustine Agentia ANSA. Mai mult, Mircea Irasoc, 30 de ani, Viorel Catalin Babii, 30 de ani, si Mircea Dragos Moscalu, 25 de ani, au vrut sa-l rapeasca pe unul dintre tunisieni si sa ceara familiei suma de 50 de milioane de dolari. Potrivit surselor din cadrul politiei, pe langa rascumparare, cei trei romani au vrut sa solicite autoritatilor si rezidenta in Melfi. Alti trei romani, doi barbati si o femeie, despre care se crede ca sunt implicati in aceasta afacere, sunt cautati de politia din Melfi.

×
Subiecte în articol: diaspora