x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

29 Aug 2005   •   00:00
CARTE. Departamentul de Publicatii al Episcopiei Ortodoxe Romane in America va scoate pe piata, in aceasta toamna, cea mai noua editie a "Sfintei Liturghii pentru crestinii ortodocsi". Deoarece editia precedenta a cartii s-a epuizat in urma cu cativa ani, departamentul episcopiei s-a gandit sa puna sub tipar aceasta editie noua in forma revizuita, informeaza un comunicat de presa emis de eparhia romana. Pentru a veni in intampinarea parohiilor si a misiunilor care comanda de obicei mai multe exemplare, transportul cartii va fi gratuit, cu conditia ca acestea sa fie platite in avans pana la 1 octombrie.

CANADA. Copiii romani din Mississauga, Canada, au posibilitatea de a frecventa cursurile primei clase de limba romana din zona, prin bunavointa Toronto District School Board, care a aprobat infiintarea acestei clase. Pentru deschiderea primei clase este nevoie de 25 de copii inscrisi, cu varsta cuprinsa intre 4 si 14 ani. Datele necesare pentru inscriere sunt numele si prenumele copilului, data nasterii, adresa unde locuieste si numarul de telefon, numarul carnetului de sanatate si platirea unei taxe de 20 de dolari pentru un an. Cei interesati sa-si vada copiii inscrisi la clasa de romana pot suna la numarul de telefon 416-650-9750.

SITE. Comunitatea de romani din Irlanda are un nou site. www.theromanianfriends.ro este un portal dedicat romanilor care traiesc in afara granitelor tarii si a fost recent lansat in sistemul world wide web, sustine RGN Press. Conform initiatorilor acesteia, noua pagina va contribui la promovarea imaginii Romaniei in lume si la crearea unui lobby puternic pentru tara noastra. Mai mult, echipa din spatele portalului se afla la inceputul drumului si asteapta orice fel de colaborare cu comunitatile de romani de pretutindeni. Site-ul contine informatii de interes general, din domeniul public, economic, cultural, dar si sfaturi despre cum iti poti petrece vacanta in Romania.

CONCURS. Tinerii romani care vor sa isi prezinte frumusetile tarii au sansa de a se inscrie, pana la data de 20 septembrie, la concursul de ilustrate "Salutari din Romania", transmite RGN Press. Editia din acest an a manifestarii vizeaza Ziua Mondiala a Turismului, care va avea loc marti, 27 septembrie. Evenimentul este menit sa-i determine pe tinerii cu varsta pana la 18 ani sa creeze vederi prin care sa invite lumea sa vada Romania. Cele mai bune vederi sau desene vor fi promovate in cadrul expozitiilor de turism de la Milano, Londra si Berlin, vor circula prin toata lumea si vor fi postate pe Internet. Programul este finantat de Agentia Statelor Unite Pentru Dezvoltare Internationala.

Grupaj realizat de Anca Alexe

×
Subiecte în articol: diaspora