x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

22 Aug 2005   •   00:00
ITALIA. In cursul anului 2005, autoritatile italiene au expulzat peste 4.000 de imigranti clandestini, dintre care circa 2.000 de nationalitate romana, informeaza site-ul italian Progetto Melting Pot. Inca de la inceputul anului, coasta siciliana a fost invadata de imigranti care munceau fara acte. In cadrul unei dezbateri in cadrul parlamentului italian, agentii secreti au declarat ca printre cei care sosesc clandestin in Italia, indiferent de nationalitatea lor, se pot afla si teroristi. "Numai saptamana trecuta ne-am vazut nevoiti sa expulzam 15 romani. Ei sunt pe locul doi in topul numarului de imigranti ilegali. Primul loc este ocupat de egipteni", a declarat Alessandro Pansa, directorul Centrului italian de Imigratie si al Politiei de Frontiera.

BURSE. La sfarsitul saptamanii trecute, in Ungaria, comisia alcatuita din reprezentantii Ministerului Educatiei si ai Ministerului Afacerilor Externe a examinat candidatii pentru bursele de studii din Romania, informeaza Romanian Global News. Anul acesta, pentru Ungaria s-au oferit un numar de 10 burse in invatamantul preuniversitar, 15 burse in invatamantul universitar de licenta si 14 in invatamantul universitar de masterat si doctorat. Pana in prezent s-a inregistrat un numar de aproximativ 30 de dosare, iar majoritatea candidatilor au solicitat sa studieze la facultati de filologie si sociologie. Programul de burse pentru etnicii romani de peste hotare a inceput acum 10 ani.

RETURNATI. Douazeci de imigranti romani au fost returnati joi seara, cu avionul, din Franta in Romania, si insotiti de catre patrulele de granita, informeaza un comunicat al Ministerului francez de Interne, citat de Terra Espana. "Expulzarea imigrantilor ilegali este una dintre regulile Guvernului. Trebuie sa luptam impotriva imigrantiei clandestine, iar asta e singura solutie", se arata in comunicatul Ministerului. Nicolas Sarkozy, ministrul francez de Interne, a declarat ca "aceasta politica trebuie aplicata cu determinare pentru ca Franta sa-si poata atinge obiectivele in ceea ce priveste reducerea numarului de imigranti legali". Totodata, oficialul a precizat ca romanii care vin ilegal in Franta vor fi sanctionati prin confiscarea bunurilor pe care le-au adus din Romania sau le-au dobandit in Franta muncind la negru.

×
Subiecte în articol: diaspora