x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

25 Iun 2005   •   00:00
VENITURI. Romanii care locuiesc in Toronto si care doresc sa isi suplimenteze veniturile pot sa faca acest lucru intr-o maniera inedita, informeaza RGN Press. Modalitatea de a mai asigura niste bani in bugetul personal se refera la gazduirea unor tineri studenti de la scoala ILSC Toronto, o institutie privata de invatamant de limba engleza pentru studentii din intreaga lume. Romanii care ofera masa si cazare pentru acesti studenti vor primi suma de 25 de dolari canadieni pe zi. Scoala se afla la intersectia Yonge Street & St.Claire/Summerhill. Mai multe amanunte despre aceasta, la telefon 416.323.1770 ext. 226. (Anca Alexe)

ARESTARE. Politia spaniola a retinut doi romani sub acuzatia de proxenetism. M.C.O, de 28 ani, si F.B, de 22 ani, vecini in M"rida, obligau doua romance sa se prostitueze in cluburile din zona Meridei. Tinerelor, una in varsta de 19 ani si cealalta de 24 de ani, li se retinusera pasapoarte si erau tinute cu forta in casa unuia din cei doi infractori. Fetele erau obligate sa cedeze proxenetilor toti banii pe care ii obtineau din practicarea prostitutiei. Acuzatii vor ramane in arestul Politiei spaniole pana la terminarea anchetei. (Costin Anghel)

PERMISE. Romanii din Italia si-ar putea lua permisele de sedere de la autoritatile locale. "Permisele de sedere ar trebui sa fie gestionate de autoritatile locale in acord cu prefecturile. La sediile Chesturilor situatia este sub orice critica, personalul este insuficient, si pentru a reinnoi permisele este nevoie de control in teritoriu", a declarat Oronzo Cosi, secretarul general al Sindicatului Italian Unitar al Lucrarilor din Politie. Situatia este cu atat mai dramatica pentru imigrantii din Italia cu cat nici la Oficiile pentru Imigratie nu exista infrastructura necesara, care sa permita desfasurarea normala a activitatii legate de gestionarea si eliberarea permiselor de sedere. (Anca Alexe)

LINK-URI UTILE

×
Subiecte în articol: diaspora