x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

27 Mai 2005   •   00:00

  • 28 mai 2005
  • BORDELURI. Treisprezece romani au fost arestati in Cantarazo, Italia, pentru ca isi deschisesera in regiune doua bordeluri. Mai mult, ei se aflau pe teritoriul italiei ca turisti, fara a avea vreun permis de munca, informeaza agentia italiana AGI. Potrivit autoritatilor, romancele care lucrau ca prostituate primeau intre 20-50 de euro. Desi carabinierii au afirmat ca nu s-a stabilit inca sentinta romanilor, sunt convinsi ca va fi una de lunga durata.

    PETRECERE. Romanii de la Londra s-au intalnit si au petrecut impreuna ieri seara, transmite Romanian Global News. Intalnirea romanilor din capitala britanica a avut loc pe vasul HMS President, amplasat la Victoria Embankement, Blackfriars. Petrecerea a fost animata de muzica usoara romaneasca. In cadrul petrecerii a fost organizat si un bufet gratuit, de la ora 20:30, urmat de o tombola ale carei premii au constat in CD-uri cu teatru si muzica romaneasca, vinuri romanesti de Cotnari, plus un premiu special: o tranzactie in valoare de 100 de lire sterline oferita de sponsorul evenimentului, MoneyGram. Cat despre CD-uri, acestea au fost unul cu trupa romaneasca rock "Compact", iar celalalt cu "Muzica tiganeasca din Transilvania". Premiul cel mare a fost un dublu CD cu o inregistrare istorica din 1952: "O scrisoare pierduta" de Ion Luca Caragiale.

    MANASTIRE. Un grup de romani si de canadieni ortodocsi s-a intalnit saptamana trecuta la Toronto pentru a pune la punct detaliile legate de infiintarea unei manastiri romanesti in partea de sud a provinciei Ontario, informeaza Alianta Romanilor Canadieni. Cei prezenti la discutarea proiectului vor face parte si din comitetul organizator pana cand lacasul ce va purta hramul "Sfintei Cruci" va lua fiinta si va trece in randul comunitatii monahale respective. Reprezentantul de baza al acestui grup de initiativa este parintele arhimandrit Nicholas, un calugar canadian francofon care s-a stabilit in Toronto in urma cu mult timp. Acceptul de a infiinta aceasta manastire a fost acordat parintelui Nicholas de catre arhiepiscopul Nicolae de la Chicago, ce apartine de Patriarhia romana de la Bucuresti.

    Grupaj realizat de Anca Alexe

    ×
    Subiecte în articol: diaspora