x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

11 Mai 2005   •   00:00


  • 12 mai 2005
  • FOTOGRAF. Politia din Murcia a arestat un cetatean roman in timp ce fotografia cu telefonul mobil partile intime ale unei cubaneze care purta fusta mini. Faptele s-au produs in interiorul unui mare magazin comercial, unde, conform unor surse din Politia Nationala, acuzatul s-a asezat in spatele femeii cand aceasta se uita la o vitrina. Barbatul, in varsta de 42 de ani, a introdus mobilul pe sub fusta scurta a victimei si a fost surprins in momentul in care ii fotografia partile intime. Situatia barbatului nu este tocmai roza. Pe de o parte, i se imputa responsabilitati penale pentru abuz sexual si, pe de alta parte, i se pregateste dosarul de expulzare din Spania, pe motiv de sedere ilegala. (Mihaela Halichi, Murcia)

    DECES. Ambasadorul Romaniei in Norvegia, Vasile Galgau, a incetat din viata in cursul zilei de sambata, 7 aprilie. Absolvent al Facultatii de Studii Economice din Bucuresti, Vasile Galgau a devenit ambasadorul Romaniei in Norvegia in anul 2002. In perioada 1993-1994, a fost presedinte al Directoratului pentru Organizatiile Economice Internationale, iar apoi seful delegatiei Romaniei pentru Uniunea Europeana la Bruxelles. In anul 1999, a parasit postul pe care il ocupa in cadrul Ministerului Afacerilor Externe pentru a indeplini, in perioada 2000-2002, functia de director general pentru Uniunea Europeana. (Anca Alexe)

    CONSULAT. In zilele de 19 si 20 mai, intre orele 9:30 si 14:00, Mihaela Diaconu, consulul Ambasadei Romaniei din Washington DC, se va afla la Cleveland si va oferi servicii consulare precum prelucrari si legalizari de acte, procuri, consultatii. Tarifele pentru servicii sunt aceleasi, dar romanii sunt sfatuiti sa plateasca in bani lichizi, pentru ca reprezentantii comunitatii nu sunt siguri daca plata se poate face prin cecuri. Biroul consular temporar se va afla la Catedrala Romana Ortodoxa "Sfanta Maria" din Cleveland, 3256 Warren Road.

    BISERICA. Pe langa bucuria prilejuita de marea sarbatoare crestina, seara romanilor din Franta, Mulhouse, a mai cunoscut un moment de veselie si de speranta, informeaza RGN Press. Adjunctul primarului, Pierre Freyburger, i-a anuntat pe acestia ca este posibil ca municipalitatea sa acorde un teren pentru construirea unei biserici romanesti. Ideea nu apartine autoritatilor locale, ci romanilor din Mulhouse si din imprejurimi, care doresc sa finanteze constructia unei bisericute, informeaza buletinul periodic al Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale. Proiectul bisericii a fost elaborat de arhitectul Andre-Valery Marescaux, pentru aceasta fiind necesari 2.000 mp de teren.

    LINK-URI UTILE
    ×
    Subiecte în articol: diaspora