x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

20 Apr 2005   •   00:00


  • 21 aprilie 2005
  • SERVICIU. Centrul Cultural Romanesc de la Londra a lansat, de curand, ca raspuns la solicitarile romanilor din Marea Britanie, un nou serviciu: RCC Open Day (Ziua Deschisa a CCR), informeaza RGN Press. Acesta se va desfasura in fiecare saptamana, lunea, intre orele 11:00 si 19:00, la sediul Centrului Cultural Romanesc din Regent Street, numarul 5462, Londra. De asemenea, cei interesati pot suna la numarul de telefon 020.7439.4052. Pentru cei care vor sa devina membri ai CCR, taxa este de zece lire sterline anual pentru membru individiual si 15 pentru familie.

    TURNEU. Trupa romaneasca Phoenix va fi in perioada iunie- octombrie intr-un mega-turneu pe continentul nord-american, informeaza Romanian Global News. Concertele vor incepe pe 10 iunie, pe coasta de est a continentului, cu orasele canadiene Kitchener si Toronto, apoi vor continua in SUA cu Washington, Boston, Detroit, Chicago, Cleaveland, New York si Atlanta. Turneul nord-american va urma celui care va avea loc in Romania in luna mai.

    FESTIVAL. Asociatia Culturala Romano-Austriaca "Unirea" va organiza, sambata, 23 aprilie, Prima Editie a Festivalului Oualor incondeiate, avand drept scop valorificarea acestei frumoase traditii a romanilor din Bucovina. Evenimentul va fi gazduit de restaurantul Kursalon. Ideea unui asemenea festival in Austria a pornit de la intalnirea cu primarul comunei bucovinene Ciocanesti. Initiativa si proiectul in urma carora se va organiza si in Austria un eveniment similar celui din Bucovina au la baza necesitatea unei stranse colaborari intre Asociatia "Unirea" si primaria din Ciocanesti.

    MISS DIASPORA. Romancele din Germania care vor sa participe la Concursul Miss Diaspora pot sa se inscrie la preselectia care va avea loc in perioada 20-21 mai la Nurnberg. Concurentele au astfel sansa sa castige titlul pentru Germania la Miss Diaspora, concurs de frumusete care va avea loc in perioada 20 iulie-10 august la Mangalia, in cadrul Festivalului Callatis 2005. Fetele trebuie sa aiba varsta cuprinsa intre 16-25 ani, sa fie necasatorite, sa aiba unul dintre parinti originar din Romania si sa poata sa se deplaseze la faza finala de la Mangalia, informeaza site-ul asociatiei Agero-Stuttgart, citat de RGN Press.

    LINK-URI UTILE
    ×
    Subiecte în articol: diaspora