x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Întâlnire de gradul ZERO la Kiev. Cine l-a vizitat pe Volodimir Zelenski. Scopul discuțiilor

Întâlnire de gradul ZERO la Kiev. Cine l-a vizitat pe Volodimir Zelenski. Scopul discuțiilor

de Redacția Jurnalul    |    20 Ian 2023   •   15:50
Întâlnire de gradul ZERO la Kiev. Cine l-a vizitat pe Volodimir Zelenski. Scopul discuțiilor
Sursa foto: Hepta

Volodimir Zelenski s-a întâlnit, săptămâna trecută, la Kiev cu șeful CIA, William Burns. Discuțiile au vizat planurile forțelor ruse în următoarea perioadă și ajutorul militar al SUA pentru Ucraina, scrie The Washington Post.

Site-ul citează oficiali americani și surse anonime care au povestit că liderul de la Kiev și membri ai guvernului au cerut de urgență livrări de armament din partea SUA și NATO. Oficialii ucraineni sunt neliniștiți de apropiata preluare a controlului Camerei Reprezentanților de către Partidul Republican, fapt ce ar putea reduce sprijinul militar al Washingtonului. 

Șeful CIA a fost de acord cu "urgenţa momentului pe câmpul de luptă", dar a precizat că "la un moment dat, asistenţa ar fi mai greu de obţinut".

William Burns a fost ambasador al SUA la Moscova. 

După discuții, se pare că Zelenski și administrația sa cred că Statele Unite susțin în continuare fondurile de urgență de 45 de miliarde de dolari aprobate de Congres, în decembrie 2022, însă nu sunt siguri dacă va mai fi adopat un alt pachet de asistență militară. 

Totodată, forțele ucrainene sunt disperate după livrările de armament din partea SUA și NATO, după luptele din orașul Bahmut, ceea ce le-ar fi redus puternic resursele.

În prezent se desfășorară o întrunire a Consiliului Militar NATO la baza americană de la Rammstein, Germania, unde SUA a anunțat deja o nouă tranșă de asistență militară în valoare de circa 2,2 miliarde de dolari.

 

 

×
Subiecte în articol: cia zelenski kiev