x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Inundații în Australia. Mii de oameni sunt nevoiți să-și părăsească locuințele

Inundații în Australia. Mii de oameni sunt nevoiți să-și părăsească locuințele

de Redacția Jurnalul    |    17 Dec 2023   •   20:40
Inundații în Australia. Mii de oameni sunt nevoiți să-și părăsească locuințele

Mii de oameni sunt forțați să se refugieze pe terenuri mai înalte din cauza inundațiilor din statul australian Queensland. Acestea au fost provocate de ploile torențiale.

Autoritățile australiene au îndemnat duminică mii de oameni din Queensland să plece de acasă din cauza pericolului de inundații, potrivit Reuters.

Inundații majore s-au produs deja în unele suburbii din Cairns, un centru turistic de aproximativ 170.000 de oameni situat la aproximativ 1.700 km nord de capitala statului Brisbane.

„Proprietățile din aceste zone pot continua să se confrunte cu inundații. Rezidenții ar trebui să se mute pe un teren mai înalt acum”, a declarat Serviciul de Pompieri și de Intervenții de Urgență din Queensland pe site-ul său.

Ploile abundente au fost provocate de resturile ciclonului tropical Jasper, care a lovit regiunea în această săptămână, lăsând zeci de mii de persoane fără curent și forțând numeroase evacuări

Și meteorologii australieni au prezis „inundații rapide și periculoase care pun viața în pericol” în zona Cairns. Ei cred că, duminică, nivelul apei ar putea depăși un record vechi din 1971.

Alte inundații s-au produs la aproximativ 120 km nord de Cairns, în orașul turistic Daintree Village.

Numeroase inundații au apărut în ultimii ani în Australia din cauza schimbărilor climei. De asemenea, la începutul acestui an, evenimentul meteorologic El Nino a provocat inundații care se „produc o dată la un secol” în Teritoriul de Nord.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: inundatii australia