x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Situație tensionată în Israel. Opoziția vrea grevă generală, rudele ostaticilor convoacă proteste

Situație tensionată în Israel. Opoziția vrea grevă generală, rudele ostaticilor convoacă proteste

de Redacția Jurnalul    |    01 Sep 2024   •   15:40
Situație tensionată în Israel. Opoziția vrea grevă generală, rudele ostaticilor convoacă proteste

Opoziția din Israel îndeamnă la greva generală, iar rudele ostaticilor convoacă proteste de amploare. Tensiunea în Israel a crescut foarte mult după descoperirea de către armata israeliană a cadavrelor unor ostatici din Gaza. Cine omoară ostatici, nu vrea pace, a fost mesajul premierului din Israel.

Liderul opoziției israeliene, Yair Lapid, le-a cerut duminică israelienilor să organizeze o grevă generală. Astfel, se va pune presiune asupra guvernului pentru a obține un acord pentru eliberarea ostaticilor din Gaza, potrivit Reuters. Solicitarea a fost făcută după ce șase cadavre ale unor ostatici israelieni au fost descoperite de armată într-un tunel din Gaza.

Lapid a cerut principalului sindicat din țară să intre în grevă și a anunțat că duminică va organiza un protest major la Tel Aviv. Apleuri privind organizarea de proteste au făcut și alte organizații din Israel.

Tot duminică, premierul Benjamin Netanyahu a declarat că armata nu se va odihni până nu-i va prinde pe cei responsabili pentru uciderea celor șase ostatici ale căror cadavre au fost recuperate din tunelul Hamas.

Netanyahu a mai spus că Israelul a dorit un acord pentru eliberarea ostaticilor rămași și pentru asigurarea securității.

„Cine ucide ostatici, nu vrea un acord”, a fost concluzia lui Netanyahu.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Israel greva proteste