x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israelul DINAMITEAZĂ relațiile cu Autoritatea Palestiniană. Planul de ULTIMĂ ORĂ vizează Cisiordania

Israelul DINAMITEAZĂ relațiile cu Autoritatea Palestiniană. Planul de ULTIMĂ ORĂ vizează Cisiordania

25 Noi 2021   •   17:30
Israelul DINAMITEAZĂ relațiile cu Autoritatea Palestiniană. Planul de ULTIMĂ ORĂ vizează Cisiordania

Autoritățile israeliene au început procedurile de aprobare a noului plan de colonizare a Cisiordaniei. Proiectul este criticat de Autoritatea Palestiniană. Aceasta cere intervenția SUA.

"Acest plan de construcţie a unei colonii are rolul de a separa Ierusalimul de comunităţile noastre palestiniene, în scopul de a israeliza aceste zone, de a le iudaiza şi a le anexa. Cerem Statelor Unite şi altor puteri să intervină imediat pentru a opri aceste proiecte de colonizare", transmite Ministerul palestinian de Externe, citat de Al Jazeera.

Planul prevede construcţia a 9.000 de locuinţe în zona Atarot, în nordul Ierusalimului, în apropierea taberei de refugiaţi Qalandiya şi a oraşului palestinian Ramallah. Proiectul va fi analizat de Comisia pentru Planificare şi Construcţii a guvernului israelian pe 6 decembrie.

Un oficial guvernamental israelian spune însă că proiectul este în faza iniţială iar procedurile de aprobare ar putea dura mai mulți ani.

Intenția de colonizare de către Israel a Cisiordaniei este criticată de UE, ONU, SUA.

"Noi am avut poziţii clare, la nivel public şi privat, despre activităţile de colonizare şi anexare. Ne opunem acţiunilor unilaterale care ar afecta soluţia coexistenţei a două state", a spus, în octombrie 2021, Ned Price, purtătorul de cuvânt al Departamentului american de Stat.

 

×
Subiecte în articol: Israel colonizare cisiordania