x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Italia. Guvernul Gentiloni a obţinut încrederea deputaţilor

Italia. Guvernul Gentiloni a obţinut încrederea deputaţilor

13 Dec 2016   •   23:45
Italia. Guvernul Gentiloni a obţinut încrederea deputaţilor
Sursa foto: pixabay.com

Deputaţii italieni au acordat, marţi seara, încrederea noului guvern condus de Paolo Gentiloni (centru stânga), care miercuri va trebui să obţină votul majorităţii senatorilor, transmite AFP.

În Camera inferioară, pentru noua echipă guvernamentală au votat 368 de deputaţi, în timp ce 105 s-au pronunţat împotrivă.

Mai multe grupări de opoziţie, care consideră acest executiv o "fotocopie" a fostului cabinet al lui Matteo Renzi, au renunţat să ia parte la vot.

Printre acestea, Mişcarea 5 Stele, care a părăsit sala după discursul liderei de grup, Giulia Grillo, şi care va face acelaşi lucru miercuri la votul din Senat, după cum a anunţat formaţiunea.

În intervenţia sa în faţa deputaţilor, Paolo Gentiloni, 62 de ani, a arătat că o prioritate a mandatului său va fi sprijinirea zonelor din centrul Italiei lovite de seismele din august şi octombrie.

În ce priveşte politica externă, domeniu de care s-a ocupat ca şef al diplomaţiei în guvernul Renzi, Gentiloni a asigurat că urmează să le explice partenerilor europeni că politica lor asupra migranţilor "nu este acceptabilă". El va participa joi, la Bruxelles, la primul său Consiliu European în calitate de prim-ministru.

Totodată, Gentiloni s-a arătat optimist în materie economică, spunând că "Italia are o economie puternică".

Sursa: AGERPRES

×