x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Italia se opune construcţiei unui restaurant McDonald's printre monumentele din Roma Antică

Italia se opune construcţiei unui restaurant McDonald's printre monumentele din Roma Antică

31 Iul 2019   •   20:15
Italia se opune construcţiei unui restaurant McDonald's printre monumentele din Roma Antică

Ministerul Culturii din Italia s-a opus, miercuri, construcţiei unui restaurant McDonald's lângă Termele lui Caracalla din Roma, în timp ce primarul Virginia Raggi a declarat că ''minunile Romei trebuie protejate'', relatează Reuters.

Ministrul Culturii, Alberto Bonisoli, a anunţat decizia într-un mesaj publicat pe Facebook după ce administraţia municipală a protestat împotriva ideii de a servi hamburgeri în zona de interes arheologic în care se află termele din secolul al III-lea d.Hr.

''Îl susţinem pe ministrul Culturii în ceea ce priveşte stoparea construcţiei unui restaurant fast-food în zona arheologică a Termelor lui Caracalla. Minunile Romei trebuie protejate'', a scris Raggi pe Twitter după anunţul lui Bonisoli.

McDonald's nu a răspuns imediat solicitărilor de a comenta decizia, notează Reuters.

McDonald's deţine peste 40 de puncte de vânzare în capitala Italiei, unele dintre ele amplasate în vecinătatea unor zone emblematice, precum Piazza Navona, Piazza di Spagna sau Vatican.

În 1986, intelectuali şi personalităţi de televiziune s-au luptat, în cele din urmă în van, împotriva deschiderii primului McDonald's în Piazza di Spagna, considerând că acesta reprezintă o ofensă adusă culturii gastronomice a Italiei, aminteşte Reuters.

În cazul Termelor lui Caracalla, media italiene au relatat că punctul de vânzare al McDonald's va avea 800 de metri pătraţi şi va fi amenajat într-o zonă în care noile construcţii trebuie să respecte criteriul strict de a reflecta tradiţia istorică.

Fostul centru de grădinărit care ar găzdui noul McDonald's este situat între terme şi Zidul lui Aurelian, la câteva sute de metri distanţă de Colosseum şi Circus Maximus.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: italia mcdonalds