x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iubita atacatorului din Las Vegas s-a întors în America, fiind o „persoană de interes”

Iubita atacatorului din Las Vegas s-a întors în America, fiind o „persoană de interes”

04 Oct 2017   •   10:31
Iubita atacatorului din Las Vegas s-a întors în America, fiind o „persoană de interes”

Autoritățile care investighează masacrul din Las Vegas, cel mai mare din istoria modernă a Statelor Unite ale Americii, se pregătesc să o chestioneze pe iubita atacatorului Stephen Paddock, care s-a întors în America, după ce a fost numită „persoană de interes” în cadrul cazului, scrie The Guardian.

În contextul noilor detalii referitoare la planul meticulos al masacrului, șeriful Joseph Lombardo din Clark a spus, în cadrul unei conferințe de presă, că detectivii se află în contact cu iubita atacatorului, Marilou Danley, care se afla în Filipine în timpul incidentului.

„Investigația cu ea este în curs de desfășurare și anticipăm informații viitoare din parte acesteia”, a spus Joseph Lombardo reporterilor. „În prezent, aceasta este o persoană de interes.”.

Lombardo nu a comentat raportul potrivit căruia Paddock, în vârstă de 64 de ani, ar fi transferat 100,000 de dolari într-un cont din Filipine cu o săptămână înaintea atacului. Un purtător de cuvânt al Biroului Național de Investigații din Filipine, Nick Suarez, a confirmat transferul.

„Danley a ajuns în Filipine luna trecută și apoi a existat un transfer în contul său în valoare de 100,000 de dolari de la Stephen”, a spus Nick Suarez. „FBI a cooperat cu biroul filipinez al Interpolului pentru a o căuta”. Suarez a mai afirmat că FBI o consideră pe Danley o „persoană de interes”, dar nu neapărat un suspect.

Paddock a deschis focul de la fereastra camerei sale de hotel de la etajul 32 din hotelul Mandalay Bay, omorând 59 de oameni și rănind peste 500 la un festival de muzică country. Poliția l-a găsit mort în camera sa.

×
Subiecte în articol: las vegas atac stephen paddock